Món Esport
Una nit per recuperar les sensacions
  • CA

El clàssic entre el Barça i el Reial Madrid va deixar tocada una bona part de l’afició blaugrana. Caure contra els blancs, al Camp Nou i en un dia com aquell -en ple homenatge a la figura de Johan Cruyff– era el darrer que desitjaven els socis i seguidors barcelonistes. La derrota ha fet oblidar tothom el joc desplegat pels homes de Luis Enrique durant la primera part, en la qual van dominar -per moments en una possessió estèril- l’equip de Zinedine Zidane, que es va dedicar a veure-les venir tancat en el seu propi camp.

Aquest vespre, però, el partit de dissabte s’esborra. Com a mínim, és el que desitgen els jugadors, els tècnics i els socis i aficionats barcelonistes, que tenen un repte nou i ben diferent de l’enfrontament a la Lliga al seu davant. Amb una nova final de la Lliga de Campions a l’horitzó, els de Luis Enrique encaren un desafiament que manté l’espurna de la motivació oberta al vestidor.

El clàssic va afectar, lògicament, però l’energia que deixaran aquest vespre els jugadors blaugrana res tindrà a veure amb el duel de dissabte. La Champions League és la competició més atractiva i amb més encant del món per a qualsevol futbolista, i l’arribada de l’Atlètic de Madrid, un equip sempre incòmode per al Barça, forçarà els jugadors a activar tots els sentits en el moment de saltar a la gespa.

El tècnic asturià no arriscarà i tornarà a confiar en l’onze de gala, amb Ter Stegen a la porteria -l’habitual de la Champions-, i amb un trident que no va aparèixer en les millors condicions durant el Barça-Reial Madrid del cap de setmana passat i que arribarà més recuperat del seu viatge transoceànic, en el qual van haver de disputar partits de competició oficial. Messi, Suárez i Neymar, aquest vespre, tornaran al seu millor nivell.

La baixa de Jose María Giménez, el company a l’eix de la sòlida defensa matalassera, Diego Godín -recuperat a última hora-, serà baixa i no jugarà al Camp Nou. El seu substitut, el serbi Savic, segueix essent dubte per unes molèsties físiques. La resta de l’equip, l’habitual presentat per Diego Pablo Simeone en els partits de Lliga de Campions, amb l’únic dubte del dibuix tàctic: un o dos davanters, amb Griezmann sol o amb Fernando Torres acompanyant-lo. En el cas que el tècnic argentí formés únicament amb el ‘9’ francès, significaria que l’Atlètic de Madrid saltaria a l’estadi blaugrana amb cinc migcampistes, a conservar l’empat inicial i a deixar-ho tot per a la tornada, al Vicente Calderón.

La intensitat serà la clau de la jornada. El Barça no pot patir físicament la baixada que va sofrir durant el clàssic. L’Atlètic l’esperarà al seu propi camp i buscarà trobar-lo despullat en contraatacs ràpids, una situació que el conjunt blaugrana haurà d’evitar mantenint la pilota i replegant a una alta velocitat en el cas de pèrdues. Simeone va trobar la fórmula per vèncer el Barça de Martino, però Luis Enrique ha girat la truita. En sis partits disputats amb l’asturià a la banqueta, sis victòries pels culers.

La Champions torna a un Camp Nou expectant. La ratxa positiva davant els matalassers vol seguir-ho sent. La vuitena semifinal en les últimes nou temporades espera.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa