Món Esport
Un vermut sense Busquets per redreçar la Lliga (13:00h)
  • CA

Luis Enrique no se’n refia del Leganés, però deixa a Barcelona l’home que manté l’equilibri del mig del camp del Barça. Sergio Busquets no ha viatjat a Madrid per l’enfrontament d’aquest dissabte al migdia entre el club català i el Leganés (13:00h, beIN LaLiga), en un camp complicat i on l’Atlètic de Madrid ja en va patir les conseqüències. El conjunt de Simeone només va poder treure un punt de Butarque en la segona jornada de Lliga, amb un empat a zero que va reforçar la moral dels jugadors i aficionats madrilenys, que ja han sumat quatre punts en tres jornades a Primera Divisió.

El Barça necessita sumar els tres punts. De fet, els blaugrana tenen l’obligació de guanyar després de la patacada de la setmana passada al Camp Nou davant l’Alabès, i ho han de fer sense una de les peces més importants de l’equip, el tercer capità Sergio Busquets. El de Badia posa l’equilibri, organitza les transicions defensives, talla un munt de pilotes i inicia els atacs amb passades precises i una visió privilegiada del joc. Coneix la situació dels seus companys al terreny de joc en cada moment i en treu profit com ningú. Aquest dissabte, però, Luis Enrique ha decidit donar-li un merescut descans per tal d’afrontar els sis partits que li queden al mes de setembre, començant pel sempre molest Atlètic de Madrid, el proper dimecres al Camp Nou.

 

Sense Busquets -Digne i Aleix Vidal tampoc han viatjat-, el tècnic català té tres opcions disponibles per a la posició de migcentre, tot i que alguna d’elles obligaria a reformular la resta de posicions. La primera d’elles, i més lògica, seria la de situar André Gomes a la primera línia del mig del camp. Davant el Celtic -i amb el partit ja sentenciat-, Luis Enrique va fer proves amb el jugador portuguès i la posició habitual de Busquets, un fet que es podria consumar aquest dissabte a Butarque. Gomes no està habituat a jugar de pivot, però la seva facilitat en la construcció pot fer decantar la balança. Defensivament, però, el ’21’ segueix a anys llum del nivell del titular català.

Una altra opció seria Javier Mascherano. L’argentí ha estat gairebé tota la vida migcentre defensiu, i ho segueix sent amb la selecció argentina, tot i que Guardiola va reconvertir-lo en un dels millors centrals del món. En comptades ocasions, Mascherano ha tornat a jugar de pivot defensiu amb el Barça, però l’exigència física de Butarque i les dimensions reduïdes del camp podrien fer que Luis Enrique decidís situar-lo per davant de l’eix defensiu. I la darrera opció és Sergi Roberto. El de Reus també és migcampista de naixement, però la reconversió a lateral l’ha convertit en titular i una peça indispensable en l’onze blaugrana. Sense Aleix Vidal, també fora de la convocatòria, es fa difícil imaginar Roberto lluny de la banda dreta. De moment, ell no tindria cap substitut.

 

Per a la resta de l’onze, tot sembla indicar que no hi haurà massa sorpreses. Jordi Alba tornarà a ser titular (sense Digne a la llista), Rakitic i Iniesta recuperaran la parella titular i el trident formarà d’inici per primera vegada a la Lliga, aquesta temporada.

 

L’aposta d’El Món: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; André Gomes, Rakitic, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar Jr.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa