Món Esport
Un últim esforç a la Lliga (20:30 hores)
  • CA

El 4 de gener del 2015, és a dir, fa un any i tres mesos, un gol de Jordi Alba en pròpia porteria va certificar una merescuda derrota del Barça a Sant Sebastià, davant una Reial Societat superior i que va provocar un daltabaix a la institució blaugrana. Leo Messi i Neymar Jr es van quedar aquell vespre a la banqueta d’Anoeta, un fet que no ha tornat a succeir des d’aquell dia, i que va fer que el dilluns següent l’argentí no es presentés a l’entrenament al·legant patir una gastroenteritis.

El mateix dia que Messi no va anar a entrenar, Andoni Zubizarreta era destituït unilateralment per Josep Maria Bartomeu i, l’endemà de reis, el president anunciava la convocatòria d’eleccions per final de temporada. Allò semblava la fi del projecte de Luis Enrique, però només va ser el principi d’un any històric.

L’equip, a mig curs, no donava senyals de bon joc i de possibilitats d’aconseguir títols i aquella dura derrota davant la Reial Societat va fer saltar totes les alarmes, amb Luis Enrique volent imposar puny de ferro i amb Messi, el jugador més important de l’equip, molest amb el seu tècnic. Tot allò feia pudor de cremat.

Però just després d’Anoeta tot va canviar. Luis Enrique va escoltar els capitans, Xavi ho va posar tot a lloc i l’equip va començar a rutllar. I des del 4 de gener del 2015 fins avui, el Barça s’ha convertit en un conjunt pràcticament imparable. Va guanyar el triplet la temporada 2014-15 i va camí de sumar més títols a final d’aquesta. Líder a la Lliga -a molta distància dels perseguidors-, als quarts de final de la Lliga de Campions amb un resultat positiu a l’anada, i a la final de la Copa del Rei. Immillorable.

Tot i la bona dinàmica, trencada pel Reial Madrid avui fa una setmana, aquest dissabte els blaugrana visiten un dels estadis més complicats del campionat i, casualment, on han perdut més punts en els darrers anys. Des de la temporada 2006-07, el Barça no aconsegueix guanyar a la Reial Societat a casa seva: quatre derrotes i un empat en les últimes cinc visites a Sant Sebastià. Ni Guardiola, ni Vilanova, ni Martino, ni Luis Enrique han aconseguit endur-se els tres punts d’Anoeta.

La d’aquest cap de setmana, però, és una oportunitat única pels blaugrana per sentenciar definitivament la Lliga. Sense Luis Suárez, sancionat per targetes grogues, i amb la mirada posada al Vicente Calderón i en la tornada dels quarts de final de la Champions League, els de Luis Enrique voldran tancar la carpeta de la petita crisi ocasionada amb la derrota davant el Reial Madrid i segellar el que, des de la capital de l’Estat, consideren una Lliga encara oberta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa