Món Esport
Un Ter Stegen emancipat torna a casa
  • CA

Marc-André ter Stegen va néixer i créixer a Mönchengladbach, una ciutat treballadora de l’oest d’Alemanya on també hi va passar l’infantesa un dels personatges més foscos de la història d’Europa, el ministre de propaganda nazi Joseph Goebbels. En aquest municipi d’origen medieval, fundat en plena època dels anys obscurs europeus, s’hi va formar l’actual porter del Barça.

Amb només 19 anys, el jove futbolista local va agafar les regnes d’una porteria debilitada pels mals resultats. Va debutar en un complicat partit davant el Colònia i en una situació molt delicada per al Borussia, amb l’equip jugant-se la permanència i havent de batallar en les últimes jornades de Bundesliga per evitar el descens a la segona divisió. Aquella dia, el 10 d’abril del 2011, va ser el primer d’una accelerada consolidació vestint la samarreta del Mönchengladbach. Logan Bailly, teòric titular de l’equip, ja no va tornar a trepitjar la línia de porteria. El volcà Ter Stegen se’l va cruspir ja en el seu debut i, després de set partits consecutius com a titular, va obligar el belga a abandonar la disciplina del Gladbach en direcció Suïssa, on va fitxar pel Neuchatel Xamax. 

 

Ter Stegen ja tenia el camí lliure. La seva fortalesa mental i les excel·lents condicions físiques i tècniques el van convertir en titular indiscutible sense haver arribat ni als vint anys, en un equip que somniava amb Europa i que es feia potent a través de reforçar la seva solidesa a casa. Quatre temporades i més de cent partits després, la porteria del Borussia Park va començar a estrènyer-se i va acabar quedant-li petita, havent conquerit els cors dels aficionats locals i havent aconseguit aplegar l’interès dels grans clubs europeus, entre ells el Barça.

L’estiu del 2014, en ple canvi a la porteria blaugrana -Víctor Valdés deixava el Camp Nou després de dotze anys-, Marc-André ter Stegen es convertia, per insistència de l’aleshores director esportiu Andoni Zubizarreta, en l’aposta de futur del Barça per un preu de 12 milions d’euros. I ara, després de dues temporades disputant la Lliga de Campions i la Copa del Rei, amb Claudio Bravo com a home escollit per defensar la porteria blaugrana a la Lliga, Ter Stegen assoleix el cim de qualsevol porter: convertir-se en titular absolut d’un dels clubs més valorats del món i un dels grans favorits alhora d’aixecar títols.

 

Però tot té un inici i la pilota sempre acaba tornant al lloc d’origen. ‘Roda el món i torna al Born’, que diu la dita. I aquest dimecres li toca a Ter Stegen. L’alemany disputarà, per primera vegada a la seva vida, un partit al Borussia Park amb una samarreta que no sigui la del Borussia Mönchengladbach. “Un fet habitual al món del futbol”, com va dir Luis Enrique, i una situació molt especial per a un jove que ha nascut i crescut en un mateix entorn, però que s’ha fet gran i ha madurat en un altre. Tot i la seva habitual fredor, de semblar un bloc de gel sense sentiments, és impossible que Marc-André ter Stegen, aquest dimecres, no senti un calfred quan trepitgi la gespa del Park.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa