Món Esport
Un seriós Barça Lassa oblida Europa i es fa gran al Palau (89-68)
  • CA

El Barça Lassa ha guanyat el Laboral Kutxa aquest divendres al Palau (89-68), en un partit clau per no perdre el tren de la Lliga Endesa i oblidar la desfeta europea de dimarts. La millor manera de llepar-se les ferides era fer un gran partit amb un rival directe, i aquesta era la intenció dels blaugrana. 

Aquest partit, aplaçat des de la jornada 28 per motiu del compromisos europeus de tots dos equips, els arribava amb diferents estats d’ànim. Tot i ser primers destacats de la Liiga Endesa, el Barça venia de l’important cop anímic de ser eliminat de l’Eurolliga pel Lokomotiv Kuban a Krasnodar.

El seu tècnic, Xavi Pascual, veu com part de la afició i l’opinió pública es qüestiona la seva capacitat per ser el timoner adient per la propera temporada, juntament amb el director esportiu, Chichi Creus, que acaba contracte aquest juny i que també està essent prou discutit.

Per la seva part, el Baskonia arribava pletòric de moral, amb un 3-0 en els enfrontaments directes amb els blaugrana i després de fer els deures i classificar-se per a la Final Four de Berlín repetint el seu famós “OAKA-zo” deu anys després.

El partit ha començat amb 4 punts consecutius de Tomas Satoransky, aprofitant els espais que generava Ante Tomic. El gegant de Dubrovnik amartellava la zona basca i, després d’un triple de Doellman, el Barça aconseguia els primers cinc punts de diferència. 4 punts consecutius més del base txec feien que Velimir Perasovic demanés el seu primer temps mort.

La defensa local estava sent molt efectiva i, sumat al poc encert baskonista, el quart acabava amb només 6 punts anotats per l’equip visitant (17-6). El guió no ha canviat al començament del segon període, fent créixer la diferència fins els 17 punts. Però, amb més tenacitat que encert, l’equip de Perasovic es posava a deu punts, demostrant que els bascos mai es donen per vençuts; el que es coneix com “Caràcter Baskonia”.

Aquest quart ha anat per aquest camí, amb diferències al voltant de la desena de punts, fins que un triple de Davis Bertans a falta de pocs segons col·locava el Laboral Kutxa a 7 punts, diferència amb què s’ha arribat al descans. El tercer quart semblava una rèplica del començament dels altres dos, amb un Barça que sortia en tromba i que obligava a “Peras”, després d’un parcial de 7-0, a demanar un temps mort i aturar la sagnia.

La diferència continuava creixent i tot indicava que el partit estava encarrilat per l’equip del Palau, que guanyava per 17 punts a falta de 3 minuts. Començava el últim període i les coses no canviaven massa. El Barça era amo i senyor del matx i feia penalitzar cada error de l’equip alabès.

Els jugadors interiors semblaven una piconadora i el Baskonia no trobava resposta pel joc blaugrana. Al final, merescuda victòria per 89 a 68 d’un equip blaugrana que sembla retrobar sensacions perdudes. Aquest triomf suposa una glopada d’aire pel equip de Pascual, li insufla part de la moral perduda aquests dies i dóna tranquil·litat davant el partit de diumenge contra el Dominion Bilbao Basket.

El Barça, que manté la seva diferència al capdavant de la taula, buscarà a la capital de Biscaia la victòria que l’apropi a ser cap de sèrie als playoffs pel títol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa