Un representant de les Penyes blaugrana: “Els diners, com si vénen del narcotràfic”

El patrocini de Qatar Airways a la samarreta del Barça sempre genera controvèrsia. En qualsevol tertúlia, debat o conferència sobre l’actual gestió del club blaugrana, el país del Golf Pèrsic ocupa bona part de la discussió i acaba dividint els convidats en contraris o favorables al patrocini de l’aerolínia.

Pocs en mostren indiferència. La majoria de socis i aficionats blaugrana tenen una opinió formada al voltant de l’emirat, dels seus ciutadans, dels seus mandataris i dels seus treballadors immigrants, i sobretot, dels diners que rep el Barça de la monarquia totalitària liderada per Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, l’emir.

Segons un estudi presentat pel mateix club barcelonista, només un 0,4% dels socis estan preocupats pel patrocini de Qatar Airways. De fet, el que interessa als propietaris de l’entitat són les victòries al terreny de joc. De totes maneres, ni els màxims mandataris del Barça es permeten el luxe d’expressar en públic el seu sentiment envers els diners provinents de l’emirat. En campanya electoral, Josep Maria Bartomeu va admetre que el patrocini generava controvèrsia entre la massa social i no es va mullar quan va ser preguntat pels valors que aquesta esponsorització podia perjudicar. El president va preferir respectar totes les opinions.

Dijous passat, qui no va tenir cap problema en expressar el seu sentiment va ser Ramon Burniol, president de la Federació de Penyes del Bages, Berguedà i Cerdanya. Fou en la presentació del llibre ‘Errors en Blau i Grana’, a Llívia (Cerdanya). En plena discussió sobre el patrocini de Qatar al club blaugrana, Burniol va expressar així la seva opinió: “A mi m’importa un rave d’on vinguin els diners, com si vénen del narcotràfic.”

Federació de Penyes del Bages, Berguedà i Cerdanya
Ramon Burniol, al costat de Jordi Cardoner i Josep Maria Bartomeu. Foto: FCB.

Les penyes, a través de les Federacions territorials i la Confederació Mundial de Penyes, depenen directament del club des del 7 de març del 2015, quan es va constituir formalment la Confederació, presidida per Antoni Guil. El directiu responsable del moviment penyístic és Pau Vilanova.

La prova visual i auditiva, al minut 8:30 del següent vídeo:Nou comentari