Un miracle de Carroll certifica la derrota més cruel del Barça (81-80)

Un triple de Carroll a l’últim segon de partit ha certificat una derrota cruel del Barça (80-78), que tot i fer un intens i encertat partit a Madrid, tornarà a Barcelona sense premi i amb un 2-0 en contra en la final de la Lliga ACB. Un heroic Heurtel, amb 30 punts, ha estat el líder de l’equip blaugrana però no ha pogut evitar una desfeta totalment diferent de la del primer partit, però encara més dura.

El Barça sabia que per poder tenir opcions en el segon partit, i no assemblar-se a l’equip que va caure de forma estrepitosa el passat dissabte, havia de millorar en defensa, i molt. I en la primera part els homes de Pesic han demostrat que tenen la capacitat i les eines per aturar l’ofensiva dels blancs. En uns primers 20 minuts on el Barça ha practicat un bàsquet molt físic, el conjunt blaugrana ha aconseguit deixar el Madrid en només 29 punts. Una anotació que també ha estat accentuada pel nefast percentatge des de la línia de 3 dels homes de Pablo Laso (2/11). Heurtel, amb 10 punts, i un lluitador Claver han permès que el Barça arribés al descans amb 5 punts de marge (29-34) i amb bones sensacions de cara a la segona meitat.

El conjunt blaugrana ha continuat dominant el partit durant la segona meitat, amb un inspirat Heurtel que ha estat el líder de l’equip de Pesic i ha finalitzat amb 30 punts. Però en un matx que els blaugrana tenien a la seva mà, dues desencertades possessions finals dels culers han permès el Madrid arribar amb opcions al final del partit. I, encara que costi de reconèixer, el conjunt blanc és l’equip de les remuntades i dels miracles en els últims instants. Així, un triple inesperat de Jayce Carroll a l’últim segon de partit ha donat la victòria als blancs. Un cop molt dur per a l’equip blaugrana, encara més que la derrota de dissabte, que no pot perdre cap partit més si vols ser campió de Lliga. Un triple que pot valer mig títol i que pot haver enterrat totes les esperances del Barça aquesta temporada.