Món Esport
Un llargmetratge explicarà al món per què el Barça és més que un club
  • CA

L’hongarès Ladislau Kubala

Ja està tot a punt per la pel·lícula Barça Dreams. Una veritable història del FC Barcelona, que es podrà veure als cinemes i televisions d’arreu del món, segons ha pogut saber El Singular. El film s’enllestirà aquest mes de juliol, i esdevindrà el llargmetratge cinematogràfic més complet que s’hagi fet mai sobre la història del club blaugrana, amb l’objectiu d’explicar al món per què el Barça és més que un club. S’emetrà a la gran pantalla aquesta tardor.

El periodista, productor i director de cinema Jordi Llompart ha confirmat a El Singular que Barça Dreams s’enllestirà aquest mes de juliol, i que la pel·lícula abraça els 115 anys d’història del club -el segon triplet inclòs. Explica la història del Barça repassant els fets i les figures més rellevants, tant des de la trajectòria social com l’esportiva.

L’holandès Johan Cruyff marca un dels seus gols més recordats

De Michels a Messi

Des del 1974, en el 75è aniversari del club, no s’havia fet cap altre film documental que expliqués la història del Barça, i ara Barça Dreams repassa els fets més transcendents dels seus 115 anys, i incideix en el model de futbol total que van iniciar Rinus Michels i Johan Cruyff, culminada amb els cracks de La Masia i, evidentment, Leo Messi.

La pel·lícula destaca la figura del fundador del club, el suís Joan Gamper. “No hi ha cap altre personatge en la història del Barça com ell”, han explicat fonts de la producció del film a El Singular. “Era un apassionat de l’esport amateur, i va salvar el club moltes vegades, posant diners de la seva pròpia butxaca. Va crear la llavor del ‘més que un club‘”.

L’holandès Koeman va donar la primera Champions del club

Barça Dreams també compta amb la participació de jugadors com Xavi, Andrés Iniesta, Messi, Gerard Piqué, a més de Cruyff, Louis Van Gaal, Ronald Koeman, Gary Lineker, Carles Rexach, José Mari Bakero, i el jugador de bàsquet Pau Gasol.

La producció de la pel·lícula va arrencar a principis del 2014 amb l’empresa productora Gen Image Media, i compta amb la col·laboració en coproducció d’Entropy Studio, TVC i TVE, a més del propi Futbol Club Barcelona. Flimax és la distribuïdora internacional del film.

Aquest és el tercer gran projecte de Llompart, director i guionista del film, després d’El Misteri del Nil i Viatge Màgic a Àfrica.


Messi i Xavi, dos dels grans protagonistes de l’època més triomfal



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa