Un gran Lokomotiv Kuban tomba el Barça Lassa (81-67)

El Barça Lassa ha quedat fora de la Final Four de Berlín, després de caure durament a la pista del Lokomotiv Kuban (81-67) amb un darrer quart per oblidar dels homes de Xavi Pascual. La mala actuació al Palau Blaugrana dijous passat va propiciar que els russos tinguessin l’opció de sentenciar l’eliminatòria al seu pavelló.

Els barcelonistes arribaven a Krasnodar sabent que aquest partit era de caixa o faixa. Un partit sense marge d’error, sense xarxa de protecció. Qui guanyava anava a la Final Four de Berlín, qui perdia se n’anava a casa. Així de senzill i així de cruel. Xavi Pascual, preparador blaugrana, ho tenia clar i a l’expedició hi eren tant Joey Dorsey, que va ser dubte fins l’últim minut, com Shane Lawal, amb l’alta mèdica però amb una evident manca de ritme competitiu. Joan Carles Navarro, que va descansar per molèsties físiques contra el Reial Madrid, no volia perdre’s tampoc aquesta “final” blaugrana.

Els jugadors de Xavi Pascual sabien que havien de parar a Randolph i Delaney, però les 3 primeres accions del partit han vingut de la mà de tots dos. Amb un parcial de 10-2, sortida en tromba del Lokomotiv. El Barça ho intentava però s’estavellava contra el percentatge de llançament dels russos. La millor notícia pels de la capital del principat era que, malgrat l’encert dels de Krasnodar, les distàncies no pujaven de cinc punts. Davant la segona personal d’Ante Tomic, Xavi Pascual ha fet entrar Dorsey al partit, força recuperat de la seva lesió de turmell. Tot i les bones defenses, el quart ha acabat 26-21, massa puntuació si l’equip d’avinguda Arístides Maillol volia guanyar el partit.

El segon període començava amb dos tirs lliures de Dorsey, una notícia interessant pel pivot de Baltimore. Un llançament triple de l’assassí silenciós d’Alaska capgirava el marcador, evidenciant una millora del seu equip. Però la efectivitat de Lokomotiv, que en 15 minuts de partit no havia perdut cap pilota, estirava la diferència, novament, fins als set punts. El partit s’estava jugant com i quan volia Delaney, amb una tranquil·litat poc habitual en una cita d’aquesta magnitud. Per part visitant, Shane Lawal aportava una intensitat necessària per intentar competir. Al descans, 50 a 39 amb 14 punts i 15 de valoració de l’estrella russa, Malcolm Delaney.

La irrupció de Joan Carles Navarro, amb 6 punts seus per entrar al tercer quart, donava una mica d’aire als seus. Un altre triple de Satoransky posava el seu equip a dos punts i semblava que començaven a fer millor les coses, gràcies a la zona que havia plantejat Xavi Pascual. El Barça, continuava amb intensitat, amb un encert exterior molt elevat i un parcial de 8-23 en aquest quart que no deixava créixer. Semblava que les tornes estaven canviant.

Tot i la millora i el canvi de cara, el Loko no es rendia. La manca d’encert es suplia amb garra i intensitat per, després de un triple de Singleton, escurçar la diferència a només 2 punts a favor del Barça. A la següent acció, ell mateix tornava a trencar la zona blaugrana amb un altre triple, posant novament el seu equip per davant al lluminós i posteriorment assolia un 2 1 i una cistella més. 11 punts consecutius per encomanar la fe als seus companys. La cara de Xavi Pascual era un poema i els seus ulls traslladaven la tristesa a l’aficionat blaugrana.

Aquesta derrota fa que es multipliquin els rumors sobre qui serà a la banqueta local del Palau la temporada vinent. Amb aquesta eliminació a quarts de final de la màxima competició europea, Xavi Pascual pot perdre el crèdit que li resta si no assoleix el títol de Lliga Endesa. Pel que hem pogut saber, l’estiu pot ser mogut a Can Barça, tant per a la figura de l’entrenador, com del secretari tècnic.