Un gol de Bale a les acaballes posa pressió al Barça (0-1)

Un gol de Gareth Bale al minut 80 de partit ha donat els tres punts al Reial Madrid i l’ha situat, provisionalment, líder de la Primera Divisió, amb dos punts d’avantatge sobre el Barça i l’Atlètic de Madrid, que jugaran aquest mateix dissabte. La Reial Societat, un dels botxins del club blaugrana aquesta temporada, no ha pogut aguantar les embestides blanques i ha caigut a les acaballes (0-1).

Els de Zidane han sortit amb la consciència que una victòria posaria la pressió sobre els dos clubs capdavanters, els seus rivals històrics, tot i que el tècnic blanc ha preferit deixar diversos homes teòricament titulars a la banqueta, també pensant en la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions que haurà de disputar el proper dimecres al Santiago Bernabéu, davant el Manchester City.

Danilo, Varane, Nacho, James, Lucas Vázquez i Borja Mayoral -aquests dos darrers per lesió de Cristiano i Benzema- han saltat en un onze inicial molt marcat per l’eliminatòria de Champions. Tot i això, el Reial Madrid ha dominat des del primer minut de joc i ha disposat de diverses ocasions clares per avançar-se al marcador, ja a la primera part. Però Gareth Bale, que no ha tingut fortuna fins els instants finals, ha errat bones oportunitats davant l’argentí Gerónimo Rulli, un dels herois de la Reial.

Sense opcions per a l’equip local i amb els txuri-urdin tancats a la seva àrea, el Madrid ha avançat línies a mesura que passaven els minuts, fins al punt de posar contra les cordes els d’Eusebio amb la creació d’opcions de gol pràcticament infallables, sobretot per part de Bale. El gal·lès ha liderat l’atac blanc, com ja ho va fer a l’Etihad Stadium, i al minut 80 ha tingut el premi que tan ha buscat des de l’inici de l’enfrontament.

Un bon cop de cap a centrada de Lucas Vázquez ha permès el Madrid avançar-se al marcador i endur-se -de manera justa- els tres punts d’Anoeta, en una jornada que ja s’intueix d’infart.