Un exseleccionador espanyol d’atletisme, condemnat a 15 anys de presó per abusos sexuals

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife ha condemnat a 15 anys i sis mesos de presó Miguel Ángel Millán Sagrera, exseleccionador espanyol d’atletisme acusat de ser l’autor de delictes d’abusos sexuals continuats a dues joves menors d’edat que entrenava a Tenerife. L’entrenador, a més, ha sabut aquest dimecres que se li ha prohibit tornar a exercir la professió i desenvolupar activitats esportives amb menors.

 

Millán haurà de participar, també, en un programa formatiu d’orientació sexual com a càstig pels delictes comesos. L’exseleccionador, que estava en presó preventiva des del gener del 2017, també haurà de pagar una indemnització de quantitat indeterminada (de moment) a les dues víctimes, de les quals va abusar entre els anys 2010 i 2011 d’una i l’any 2015 de l’altra.

 

Miguel Ángel Millán Sagrera, segons les investigacions realitzades, utilitzava la seva proximitat amb les joves i les ganes de progressar i aprendre d’aquestes, a qui entrenava en un club de Tenerife, per cometre els delictes dels quals se l’ha acusat. Millán va ser durant molts anys un dels entrenadors espanyols d’atletisme més prestigiosos. La medalla de plata d’Antonio Peñalver en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, per exemple, no s’entén sense la seva figura.Nou comentari