Món Esport
Un exdirectiu implica Ingla i Ferrer en irregularitats de la junta de Laporta
  • CA

Lluís de Val, un exdirectiu del Barça durant l’època de Joan Gaspart, ha denunciat una operació fraudulenta de la junta de Joan Laporta en l’adquisició d’uns terrenys a Viladecans. Segons aquest soci, el novembre de 2007 el Barça va pagar 18,5 milions d’euros per una parcel·la de 28 hectàrees on el club tenia previst construir la ciutat del soci. Segons la taxació de l’empresa 2agro, encarregada pel mateix De Val, la xifra està sobredimensionada en 14 milions, ja que el valor original dels terrenys són de 4,5 milions.

De Val assegura que el 90% d’aquests terrenys, al costat de la platja, són aiguamolls i zona natural protegida i, per tant, no es pot edificar i, a més, apunta que en l’operació, un intermediari del club es va embutxacar 3 milions d’euros. La denúncia esquitxa als candidats Marc Ingla i Jaume Ferrer, que quan es va materialitzar l’operació, éren a la junta capitanejada per Laporta. Ferrer ja s’ha pronunciat sobre el cas i ha restat importància a la notícia perquè el preu de taxació encarregat per De Val és d’ara i els terrenys es van comprar fa dos anys, abans que esclatés la bombolla immobiliària. Ingla, per la seva part, ha explicat que quan al seu dia es va tractar aquesta qüestió, no s’hi va detectar res d’estrany.

En tot cas, l’exdirectiu blaugrana, que als inicis del mandat de Laporta va denunciar que el cunyat del president, Alejandro Echevarría, pertanyia a la Fundació Francisco Franco, assegura ara que el seu informe “demostra el gran espoli que se li ha fet al club i al soci”. “Abans d’adquirir els terrenys, el club ja sabia que eren inservibles per allò al què es volien destinar”, ha afegit.

D’aquesta manera, De Val ha apuntat que si Ingla o Ferrer arriben a la presidència del Barça dipositarà tota la informació a la Fiscaia Anticorrupció. En canvi, si el pròxim president del Barça és Benedito o Rosell, posarà els seus informes a disposició del club.

Per a més informació: Especial eleccions



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa