Un Espanyol poruc es deixa dos punts més contra el Vila-real (0-0)

Fins a vuit variacions ha fet Fran Escribá respecte del partit del dijous d’Europa League contra l’Steaua, amb un onze on només han repetit Musacchio, Bruno i Jonathan Dos Santos. A l’Espanyol, Quique ha hagut de moure diverses peces a causa de les baixes que acumula l’equip: Diego Reyes ha debutat a l’eix de la defensa fent parella amb David López i Felipe Caicedo ha entrat en substitució del lesionat Léo Baptistao. Al doble pivot, Marc Roca ha fet parella amb Javi Fuego, fent asseure a un Diop desdibuixat en els últims partits.

L’Espanyol ha pecat de conservador en una primera part fluixa, ben posicionat defensivament però molt poc atrevit en atac. Gairebé tot el joc ofensiu ha passat pels peus d’un Gerard Moreno desassistit i que ha hagut de batallar tot sol contra una de les defenses menys golejades de la lliga. El 7 periquito ha trobat a faltar, i molt, al seu soci habitual, el brasiler Baptistao. Caicedo continua sense oferir la seva millor versió.

El Vila-real ha tingut més la possessió però ha arribat menys a la porteria de Diego López. No obstant això, ha disposat de l‘ocasió més clara del primer temps. Samu Castillejo ha rebut una gran passada entre línies de Víctor Ruiz al minut 39 amb què s’ha plantat tot sol davant Diego López. El madrileny ha salvat el 0-1 en un clar un contra un.

Munuera Montero no xiula un penal sobre Caicedo

No han millorat les coses en el segon temps. El Vila-real ha estirat línies i ha buscat amb més insistència la porteria de Diego López, que ha avisat en dues ocasions en els primers minuts. La primera ha estat de Dos Santos amb un cop de cap desviat per molt poc i la segona ha estat una pilota que ha tret Javi López impedint la rematada de Soriano, que arribava sol.

Quan faltaven 20 minuts pel final, Caicedo ha protagonitzat la jugada polèmica del partit, quan ha caigut davant Asenjo després de rebre una assistència del jove Aarón, que ha debutat substituint Reyes. Els blanc-i-blaus han demanat penal però l’àrbitre, Munuera Montero, no ho ha vist així.

En els últims minuts han tornat a aparèixer els fantasmes de les últimes jornades i l’equip, en comptes d’atacar, s’ha preocupat més de defensar. En aquesta ocasió però, l’Espanyol ha salvat un punt just.