Un Espanyol intermitent aconsegueix la primera victòria en Lliga (1-2)

Cinc jornades ha trigat l’Espanyol en aconseguir la primera victòria a la Lliga. Els tres primers punts viatgen a Cornellà-El Prat després d’un intens enfrontament al Sadar, davant Osasuna; un partit ple d’errades i encerts per part del conjunt espanyolista. Els gols de Leo Baptistao i Gerard Moreno han certificat el primer triomf blanc-i-blau aquesta temporada (1-2).

L’Espanyol ha patit per crear futbol ofensiu durant els primers 40 minuts d’enfrontament. Els de Quique Sánchez Flores han tingut problemes en la sortida per la manca de precisió i per les facilitats que ha donat a Osasuna per recuperar pilotes prop de l’àrea de Diego López. La debilitat defensiva ha estat a punt de provocar-li un ensurt a un Espanyol que, tot i les dificultats en atac, no ha sofert en excés a la seva pròpia àrea.

Tot i això, Osasuna ha disposat d’una claríssima ocasió de gol tot just arribat el primer quart d’hora de joc. Un còrner mal defensat ha fet que el central navarrès David García rematés de cap, tot sol, des de l’interior de l’àrea petita, un remat que, després de la brillant intervenció de Diego López, s’ha estavellat contra el travesser de la porteria periquita. Una acció que no ha fet despertar l’Espanyol, que seguia buscant els atacs ràpids sense que Javi Fuego i Diop contactessin amb èxits amb els homes més avançats.

Però mancant cinc minuts pel descans, els blanc-i-blaus han estirat línies i s’han apropat amb molt perill a l’àrea local. Sense complexes, l’Espanyol s’ha plantat amb força a l’entorn del porter Mario i, amb només dues ocasions, ha aconseguit inaugurar el marcador i desequilibrar la balança en favor dels catalans. Després d’una claríssima oportunitat errada per Hernán Pérez, Leo Baptistao ha afusellat la xarxa navarresa amb un excepcional cop de cap, a centrada de Javi López. Un gran gol -i molt important- per a un Espanyol que necessitava augmentar la moral.

La segona part ha tingut un guió similar fins els primers vint minuts, però canviant els papers. Leo Baptistao i Marc Roca han disposat de dues clares oportunitats per a l’Espanyol, que ha trobat la manera de fer mal a un Osasuna tou en defensa i amb molts dubtes. Però al 68, una mala sortida de pilota de Pape Diop l’ha aprofitada l’equip vermell per trenar un atac ràpid, amb dos tocs, i plantar-se amb facilitat a l’àrea espanyolista. Sergio León, un dels davanters locals, ha empatat amb un xut potent. Però sense poder ni respirar, tres minuts després de l’empat navarrès, Marc roca ha conduït un contraatac veloç i ha cedit perquè Gerard Moreno retallés un central i piqués, de forma majestuosa, la pilota per sobre Mario, tornant a situar els periquitos per davant en el marcador.

Sense més perill, només un remat llunyà d’Olavide que ha marxat desviat, l’Espanyol s’ha plantat amb força davant la seva pròpia àrea i Osasuna s’ha anat allunyant progressivament de la porteria de Diego López, certificant, d’una vegada, la primera victòria de la temporada.