Món Esport
Un clàssic d’alt nivell, des del punt de vista esportiu i de seguretat
  • CA

La gespa del Camp Nou acollirà demà un nou ‘clàssic’, un Barça-Madrid, que malgrat les grans diferències en l’estil de joc i d’entrenadors, sembla molt igualat si observem la marxa dels dos clubs en aquest competició, separats per un únic punt a la classificació i amb molts dels millors jugadors del món a les seves files.

Deu dels 23 nominats al ‘FIFA Pilota d’Or’ juguen en un d’aquests dos clubs, sis del FC Barcelona (Messi, Iniesta, Xavi, Villa, Puyol i Alves) i quatre del Reial Madrid (Cristiano Ronaldo, Casillas, Xabi Alonso i Ozïl). Al costat d’ells, set campions del món a Sud-àfrica: Valdés, Piqué, Pedro, Busquets, Arbeloa, Albiol i Sergio Ramos.

El duo Messi-Cristiano, que en paraules de Mourinho “mengen a part”, una vegada més serà el duel més esperat dels dos futbolistes considerats els millors del món, tot i que l’argentí sembla tenir més preferències al panorama nacional. Tots dos lideren la taula del ‘pichichi’ i han fet un ‘hat-trick’ l’última jornada.

Seguretat i solidaritat

Aquest però també és un partit d’alta seguretat. S’esperen uns 800 aficionats madridistes, encara que principalment seran de penyes ‘merengues’ de Catalunya o dels seus voltants i de caràcter pacífic i tranquil, que no solen causar problemes. Encara que els Mossos no preveuen incidents remarcables es reforçaran els controls als accessos del Camp Nou i es vigilarà el recorregut del Madrid des que arribi a l’aeroport i fins que marxi.

Aquest però, més enllà del resultat final, també serà un Barça-Madrid solidari. Abans del partit la Fundació FC Barcelona organitzarà una sèrie d’accions de lluita contra la sida: es repartiran llacets vermells, es projectarà un vídeo de sensibilització, el públic podrà participar econòmicament a la causa i sobre la gespa del terreny de joc es desplegarà una lona amb el missatge ‘El Barça dóna la cara per la sida’ i el logo de la Fundació, segons ha informat el club.

Els lectors del Singular Digital, com s’ha fet en la resta de partits d’aquesta temporada, podran seguir la prèvia i l’enfrontament “Minut a minut” i fer comentaris sobre tot el que passi al Camp Nou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa