Un Barça bipolar perd de nou a Balaídos (4-3)

“Si no estem al nostre màxim nivell, el Celta ens passarà per sobre al 200%. És un dels equips més divertits d’Europa”. Són paraules de Luis Enrique abans d’enfrontar-se al Celta, l’any passat. Aquell partit va acabar 4-1 i avui hauria passat eI mateix si no haguéssin aparegut Gerard Piqué i Andrés Iniesta.

La primera part ha estat fatídica (3-0). El Barça ha quallat una actuació pobra en futbol i orfe en intensitat. Els blaugranes han sortit adormits a Galícia, des de Ter Stegen fins a Suárez, enyorant un cop més Leo Messi, incapaços de trenar una sola jugada.

El Celta s’ha encoratjat veient un conjunt blaugrana que no compareixia i el primer gol ha arribat, com a Mönchengladbach, després d’una pèrdua de pilota de Busquets. Pione Sisto, al minut 22, ha aprofitat la recuperació i ha creuat la pilota al pal llarg de Ter Stegen. Vuit minuts després, després d’un nou error del pivot de Ciutat Badia, Iago Aspas ha fet el segon i ha estabornit el Barça, que ha tancat 10 minuts fatídics amb un autogol de Jérémy Mathieu

Res a la primera part ha tingut sentit: Busquets està irreconeixible. Un extrem, Arda, ha jugat d’interior mentre que Rafinha, interior, ha jugat d’extrem. El mig del camp culer, desaparegut, cada cop tendeix a ser més físic, menys delicat, despullat de la passió per la tinença de la pilota sense Messi i Andrés Iniesta.

600 diamants futbolístics

El capità del Barça, que avui ha complert 600 partits amb la samarreta blaugrana, ha substituït Rafinha a la mitja part i ha revolucionat l’equip de la mà de Gerard Piqué. Iniesta hi ha posat el seny i Piqué la rauxa. O el que és el mateix: Iniesta ha tirat de qualitat, Piqué de pebrots.

El central català ha obert la llauna blaugrana a la segona meitat amb un cop de cap a la sortida d’un corner que ha esperonat l’equip. Amb Arda a banda canviada (ha començat d’interior esquerre, ha acabat d’extrem dret) i assetjant l’àrea “celtinya”, Iniesta s’ha inventat una passada interior impossible per André Gomes, que ha forçat un penal.

Neymar l’ha transformat al 64 i el Barça ha remat durant gairebé mitja hora per capgirar el marcador i assaltar la primera posició.

Ter Stegen frustra la remuntada

Quan l’estat anímic blaugrana era implacable i rondava l’empat, Ter Stegen ha tornat a perdre el partit. El porter blaugrana, amb la seva sang freda habitual, ha volgut picar la pilota per sobre del Tucu Hernández. El jugador del Celta només ha hagut de quedar-se quiet i que la pilota impactés al seu cap, per fer el quart.

Quan tot semblava dat i beneït, el cap de Piqué ha tornat a aparèixer (86′) i a punt ha estat d’empatar al temps d’afegit. Piqué ha fet un partit memorable per evitar el ridícul blaugrana, però l’empenta del capità sense braçalet no ha servit per puntuar a terres gallegues.