Tito Vilanova continua etern. Així ho afirmava el vídeo que va fer el Barça en homenatge a l’exjugador i exentrenador blaugrana el maig del 2014, i així continua sent avui, quan fa un any de la seva mort. El ‘Marquès’, tal i com se’l coneixia a La Masia, va entrenar el primer equip del Barça des del 15 de juny de 2012, en substitució de Pep Guardiola, amb qui va ser segon entrenador durant l’època més gloriosa del club.

Tito va haver de deixar el cos tècnic el 19 de juliol de 2013 per iniciar un nou tractament en la seva lluita contra el càncer que patia a la glàndula paròtide. Aquella temporada -2012-2013- el Barça va guanyar la Lliga dels 100 punts, rècord històric del club.

El record de Tito, un dels entrenadors més estimats al Camp Nou, no s’esborra, ni molt menys. Avui el Barça juga el derbi contra l’Espanyol a Cornellà, un dels partits que millor simbolitzen l’esperit de Vilanova, que va néixer i créixer a les categories inferiors del club blaugrana.


Des del 20 de febrer de 2015 el camp número 1 d’entrenament de la Ciutat Esportiva Joan Gamper -on habitualment s’exercita el primer equip del Barça- s’anomena Camp Tito Vilanova.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa