Món Esport
Un any ple d’entrebancs, amb un doblet històric
  • CA

Si la pilota entra, el soci està content. Aquesta és la màxima que regeix el dia a dia del FC Barcelona des que el primer equip de futbol va iniciar el cicle guanyador amb Pep Guardiola, l’estiu del 2008. Ni abans, amb Frank Rijkaard a la banqueta i la consecució de dues Lligues i una Champions League, els associats havien estat tan tranquils. Josep Maria Bartomeu compleix, aquest dimecres, un any de mandat des que fou elegit el 18 de juliol del 2015 a les urnes com a 40è president de la història del Barça. Dos dies després, el 20 de juliol, va prendre possessió d’un càrrec que ja havia estat ocupant des de la dimissió de Sandro Rosell, el gener del 2014.

El balanç d’aquests 366 dies deixa sensacions agredolces a la directiva barcelonista. Esportivament, el primer equip de futbol segueix com un coet. Campió de Lliga, tot i les patacades del mes d’abril, i campió de Copa, millorant prestacions golejadores al trident i en el primer any sense Xavi Hernández, la batuta que ha convertit el Barça en el referent del futbol de posició. Amb Messi guardonat amb la cinquena Pilota d’Or, amb Luis Suárez superant l’argentí en l’aspecte golejador i amb actuacions dignes del millor homenatge en vida a Johan Cruyff -com el penal indirecte-, l’equip ha tancat una temporada excepcional, únicament tacada per la desfeta a la Champions League, amb l’eliminació al Vicente Calderón.

A la resta de parcel·les esportives, la situació no és tan solvent. La Masia segueix en caiguda lliure, després de la separació de poders en la formació del futbol base i la dels Juvenils i el Barça B. Pep Segura, secretari tècnic del “futbol formatiu professional” -el club defineix així el filial i els dos juvenils-, utilitza una metodologia físicament més estricta que l’usada pel “futbol formatiu amateur”, un fet que dificulta el pas dels joves cadets a les categories superiors del club. En futbol, el femení tampoc ha tingut èxit. Tot i la remuntada a la Lliga (han acabat segones) i les bones prestacions a la Champions, les de Xavi Llorens s’han quedat sense cap títol.

Aquesta temporada, a més, ha estat la primera sense títols europeus després de tres cursos aixecant, com a mínim, una Copa d’Europa professional. El futbol, el bàsquet, l’handbol, el futbol sala i l’hoquei patins han patit un sotrac important i, essent alguns d’ells favorits, no han aconseguit l’objectiu. En bàsquet, la destitució de Xavi Pascual, la sortida de les grans apostes Àlex Abrines i Thomas Satoransky en direcció l’NBA i el canvi de rumb imposat per Albert Soler, director d’esports professionals, ha confirmat la mala dinàmica.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa