Món Esport
Un 30% dels socis del Barça ja han exercit el seu dret a vot
  • CA

Quan manquen trenta minuts perquè finalitzin les dotze hores que han tingut els socis del Barça per pronunciar-se respecte la moció de censura, un  30.22% dels socis del club han fet ús del seu dret, en total 35.815 vots.

Una participació considerada alta, però proporcionalment menys important que en l’altre precedent de moció de censura que va tenir lloc fa deu anys contra el president Josep Lluís Nuñez, encara que aleshores el número total de socis era menor i les taules només van restar obertes deu hores. Aquell dia quan es van tancar les taules la participació era del 44,02% i van votar 40.412 socis. Una xifra que encara es podria superar si molts votants esperen el darrer instant per aproximar-se al Camp Nou.

A les nou del vespre també s’ha fet públic el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio el qual la victòria és del no a la moció si es té en compte la normativa estatutària del F.C. Barcelona, ja que en nombre de vots seria un 59,6% a favor del sí i un 38,9% a favor del no.

Una jornada de calma

Els principals protagonistes d’aquestes moció han estat bastant matiners. A primera hora a votat Sandro Rosell – presidenciable, segons els resultats d’aquí uns mesos o al 2010, qui ha estat rebut per alguns simpatitzats amb ànims de “president, president”-; també ho ha fet el vicepresident esportiu, Marc Ingla, l’entrenador, Pep Guardiola, qui ha declarat que els canvis a la junta no afectaran al vestuari; i l’instigador de la moció, Oriol Giralt. El president del Barça, Joan Laporta, ha votat a dos quarts de dotze del migdia.

La jornada ha transcorregut fins ara sense grans incidències, només alguns socis molt matiners s’han queixat perquè l’obertura de l’estadi s’ha fet uns minuts després de les nou del matí per falta d’alguns presidents de mesa, i sota l’atenta mirada de 80 interventors aconseguits pels impulsors de la moció i 120 de la junta activa distribuïts per cada una de les taules.

Cal recordar que, un cop superat el 10% dels vots, la moció presentada per Oriol Giralt no prosperarà si no obté un 2/3 dels vots. Si no és així, la junta de Laporta podrà continuar el seu mandat fins al 2010 quan estan previstes les eleccions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa