Món Esport
La UFEC farà un informe econòmic sobre les repercussions del coronavirus en l’esport català

L’esport està fent un gran esforç aquests dies per complir amb les normes de seguretat i confinament imposades per les administracions davant la pandèmia del coronavirus. En aquest context, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha comunicat que elaborarà “un informe sobre l’impacte econòmic en el sector esportiu”, treballarà “per minimitzar els efectes del coronavirus en els llocs de treball” i assessorarà “les entitats esportives en l’àmbit laboral i jurídic”.

Pel que fa als efectes socials i econòmics d’aquesta crisi, la UFEC treballa amb la consultora PricewaterhouseCoopers en un informe sobre l’impacte directe en el món de l’esport. Per desenvolupar-lo, s’efectuarà una recollida de dades a federacions i a una mostra de clubs i entitats en dos moments. La primera es realitzarà a mitjans de la setmana vinent i, la segona, d’aquí a un mes aproximadament.

Ara per ara s’estan dissenyant els indicadors que formaran part de l’informe, entre els quals hi ha l’efecte de la cancel·lació de competicions, la pèrdua d’ingressos (abonats, socis, patrocinadors) i l’afectació en l’àmbit laboral per llocs de treball suspesos i/o eliminats, entre d’altres. “L’objectiu és doble: tenir eines per demanar ajudes per superar la situació actual, però també ajudar a preparar-se millor per a situacions semblants en futures crisis”, ha valorat Gerard Esteva, president de la UFEC.

Fer esport a casa

La Unió de Federacions ha tancat les vuit instal·lacions esportives que gestiona en diferents municipis. Sent conscients de la situació, no es cobraran les quotes als abonats i abonades mentre duri la crisi. En aquest sentit, i com a servei extra, s’ha creat l’espai UFEC i Uesports a Casa, que res no t’aturi!. Un nou apartat de contingut digital que es nodrirà cada dia amb nou material per seguir gaudint, a casa, de l’esport i l’activitat física. Un canal on s’oferiran rutines d’entrenament, consells de nutrició i salut, sessions en viu amb el personal tècnic d’Uesports i contingut extra per fer esport durant aquestes setmanes.

Instal·lacions per a l’emergència

Davant d’aquesta crisi, la UFEC també ha posat a disposició de les autoritats locals tots els seus centres esportius al territori per si fessin falta per allotjar hospitals de campanya provisionals o atendre les persones afectades pel coronavirus en aquesta alerta sanitària.

Protecció dels treballadors

En un altre ordre de coses, l’entitat també pren el compromís per fer una gestió responsable dels recursos i perquè cap persona perdi el seu lloc de treball. “La principal dificultat que representa el cessament de l’activitat és que tothom pugui conservar el lloc de feina. Ens acollim a l’ERTO amb què minimitzarem l’impacte negatiu per al nostre personal”, ha assegurat Gerard Esteva.

En aquesta línia, la UFEC està donant assessorament a totes les entitats esportives en l’àmbit laboral i també jurídic. És clar que ens trobem davant un escenari de durada i abast incert, i per això s’han recomanat adoptar mesures també per a la protecció del personal i garantir l’ocupació. El teletreball, la borsa d’hores o pactar vacances anticipades, si és possible, són mecanismes de flexibilització de la situació, de primera instància i àgil aplicació. En última instància, el sector està adoptant expedients de regulació temporal d’ocupació com a eina per al manteniment de tots els llocs de feina.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa