Món Esport
La UEFA suspèn el seu vincle amb l’empresa russa Gazprom

L’esport està tenint una gran influència en les històriques sancions que països i institucions estan imposant a la Federació de Rússia a causa de la invasió a Ucraïna. Sancions especialment econòmiques. Després que els Estats Units i la Unió Europea hagin desconnectat parcialment Rússia de la plataforma de pagaments internacionals SWIFT o que, en definitiva, hagin imposat serioses sancions a bancs russos, el futbol també hi està actuant.

Per una banda, la FIFA i la UEFA, els màxims organismes del futbol a nivell internacional i europeu (respectivament) han anunciat que faran fora de les seves competicions tota mena de representació russa. Això significa que la selecció russa no podrà participar a la repesca classificatòria per al Mundial del Qatar d’enguany, i molt menys al certamen mateix. A més, el Spartak de Moscou ha quedat automàticament eliminat de la UEFA Europa League, i la UEFA ha decretat que el seu rival als vuitens de final, el Red Bull Leipzig, accedeixi directament als quarts de final.

En altres esports també hi ha hagut importants sancions. Per exemple, en bàsquet, l’Eurolliga ha fet fora de la seva competició i “fins a nou avís” el CSKA de Moscou, el Zenit de Sant Petersburg i l’UNICS Kazan. Tots tres estaven classificats, de forma provisional, per als play-offs de la competició en estar entre les vuit primeres posicions de la classificació de la lliga regular. A més, l’Eurocup ha eliminat també el Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Adeu a Gazprom i al VTB Bank

Però això no acaba aquí. Per una banda, la UEFA tenia un rellevant patrocini amb Gazprom. Aquesta és una empresa gasística russa que, fins ara, aportava quaranta milions d’euros mensuals a la mateixa UEFA. De fet, Gazprom també patrocinava el Schalke 04. Però l’equip alemany també va decidir rescindir el contracte. En una piulada, la UEFA ha anunciat que suspèn el vincle amb l’empresa “fins a nous avís” i ha explicat que “la decisió entra en vigor immediatament, i cobreix tots els acords existents, com ara la Lliga de Campions de la UEFA, les competicions d’equips nacionals de la UEFA i la UEFA EURO 2024”.

D’altra banda, l’Eurolliga ha “congelat” el patrocini que tenia amb el banc rus VTB Bank. Ho ha fet també “fins a nous avís”, amb l’objectiu d'”aturar almenys temporalment, la presència de la marca VTB Bank a les competicions de l’organització, la Turkish Airlines EuroLeague i la 7DAYS EuroCup, i la seva associació amb clubs, jugadors i entrenadors de l’EuroLeague i EuroCup”.



Més notícies
Daniel Hackett del CSKA duu la pilota davant Arturas Gudaitis del Zenit, la temporada passada | Europa Press
Expulsen Rússia també de les competicions europees de bàsquet
Notícia: Expulsen Rússia també de les competicions europees de bàsquet
Comparteix
L'Eurolliga masculina elimina automàticament el CSKA, l'UNICS Kazan i el Zenit del tècnic català Xavi Pascual
Dzhikiia, futbolista rus, es lamenta durant la passada Eurocopa després que Rússia caigués eliminada | @teamrussia
La FIFA expulsa Rússia de les competicions internacionals
Notícia: La FIFA expulsa Rússia de les competicions internacionals
Comparteix
A més, la UEFA fa el mateix amb els clubs russos a la Champions, Europa League i Conference League

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa