Món Esport
TV3 i Barça, a punt de tancar un acord per tornar a emetre partits
  • CA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el FC Barcelona van intensificar ahir les negociacions per restablir les retransmissions dels partits de futbol del conjunt blaugrana a TV3.  El pacte permetrà recuperar, amb tota probabilitat, la normalitat dels índexs d’audiència de la televisió catalana, que va quedar a quatre dècimes de de quota de pantalla Tele-5 (15,4%), que va assumir el lideratge.

Segons revela l’Avui, la solució de l’enfrontament entre les dues entitats inclou un tercer actor: El Govern assumirà el paper d’avalador que el club ha estat reclamant a la corporació pública audiovisual. L’acord està pendent d’alguns serrells, malgrat que la televisió catalana no emetrà avui el matx entre el Barça i l’Athletic de Bilbao.

El centre del conflicte és l’exigència de 29 milions d’euros a del club blaugrana a Televisió de Catalunya, corresponent a un deute de la temporada passada. No obstant, el mitjà de comunicació públic ha defensat que Audiovisual Sport és el deudor del pagament. El contenciós judicial presentat pel Barca, primer, contra Audiovisual Sport i, després contra la televisió catalana, està pendent de resolució i no hi ha sentència.

L’Espanyol també demanda la televisió catalana

El RCD Espanyol ha seguit la via iniciada pel Barça i ha presentat una demanda contra Audiovisual Sport i TV3, com a responsable subsidiària d’uns suposats impagaments de 7 milions de la televisió catalana, entre gener i juny de 2008.

No obstant, l’Espanyol no ha adoptat de moment cap mesura de pressió especial, segons indica La Vanguardia. L’equip continua portant el logotip de TV3 al samarreta i permet la presència de les càmeres a l’Estadi Olímpic amb total normalitat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa