Món Esport
Tres baixes determinants. Les claus del PSG-Barça
  • CA

1. El Barça visita avui el PSG en l’anada dels quarts de final de la Champions. El partit ve marcat per tres absències de pes del conjunt francès, per la lesió de Motta i les sancions d’Ibrahimovic i Verratti. Per sorpresa, Blanc ha convocat David Luiz, lesionat per un mes, i la seva participació és remota. Per tant, una baixa titular per línia –un central, dos migcampistes i un davanter- que deixen delmat l’equip gal.



2. Tot i això, el PSG arriba al duel en una dinàmica positiva i amb bones sensacions després de passar un tram una mica irregular. Va eliminar el Chelsea a vuitens –amb el factor camp en contra-, acaba de guanyar la Copa de la Lliga (4-0 al Bastia) i ha recuperat el liderat de la Ligue-1, amb un punt sobre l’Olympique de Lió a falta de set jornades per al final del campionat. No té Ibra, però manté un atac temible amb Lavezzi, Pastore i Cavani. 

3. El precedent del PSG-Barça de la fase de grups, al setembre, amb victòria parisenca per 3-2 queda lluny, però és un avís per als barcelonistes. És l’únic rival que l’ha derrotat aquest any a Europa. L’àrbitre del matx, l’anglès Clattenburg, amb fama de casolà, tampoc és una bona notícia per a l’equip català, que mai no ha guanyat a París.



4. El Barça només té la baixa d’Alves, sancionat i amb un esquinç de turmell, i probablement serà rellevat per Adriano. L’altre dubte és si Luis Enrique seguirà confiant en Mathieu a l’eix, acompanyant Piqué, o apostarà per Mascherano, un dels líders del vestidor. O com encabir-los tots dos a l’onze inicial, cosa que voldria dir sacrificar Rakitic. L’alçada i la velocitat del PSG són dos dels factors a tenir més en compte. I quina versió del Barça es veurà? Difícil de preveure. 

5. A excepció dels lesionats Alves i Vermaelen, Luis Enrique s’ha endut a París a tota la plantilla -22 jugadors- per primer cop a la temporada, aspecte que reflecteix la importància del partit i la voluntat de fer pinya, quasi com si fos una final. El tècnic asturià haurà de descartar 4 jugadors. Molts familiars dels futbolistes també van viatjar ahir amb l’equip i avui seran al Parc dels Prínceps.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa