Tots els presidents, units per Johan Cruyff

Des d'Agustí Montal, tots els presidents del FC Barcelona han signat una carta en honor a la figura de Johan Cruyff

Johan Cruyff uneix. No solament el món del futbol, sino també els presidents que han dirigit el Barça des del 1969. Des d’Agustí Montal, l’home que el va fitxar com a jugador, passant per Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez -qui ho va fer com entrenador-, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell i l’actual, Josep Maria Bartomeu.

Tots ells han signat una carta oberta, que ha fet pública aquest dijous a la nit el mateix FC Barcelona.

“Gràcies, Johan.

La mort de Johan Cruyff és una notícia trista per a tot el món del futbol. Els seus èxits individuals i col·lectius n’han fet un dels millors jugadors i entrenadors de la història i la petjada professional i humana que ha deixat al nostre club és enorme. Abans que res, volem fer arribar el nostre condol a la família Cruyff i a tots els companys de vestidor i personal del Club que, al llarg de les diverses etapes com a jugador i tècnic, van compartir neguits, esforços i les alegries de l’èxit.

En un dia com el d’avui, cada barcelonista podrà evocar els seus records i vivències en relació amb Cruyff com a líder i com a símbol. A nosaltres, com a presidents del FC Barcelona, ens correspon l’immens honor de mostrar en nom de tots els barcelonistes l’agraïment cap a un home genial i rebel que ha marcat de manera decisiva l’esdevenidor del Club.

Hem d’agrair a Cruyff la seva feina com a jugador i com a entrenador i els títols que va aconseguir. Però, sobretot, li hem d’agrair uns intangibles, que es mantenen avui i han de perdurar demà, que valen més que tots els títols: Cruyff ens va omplir d’altes dosis d’autoestima i va marcar un nou rumb d’èxits per al FC Barcelona.

Amb Cruyff vam començar a jugar d’una altra manera, trencant esquemes, innovant. Amb ell, tant com a jugador com en la faceta d’entrenador, hem consolidat un estil propi damunt dels camps, allò que se n’ha dit “futbol total”, l’estil del Barça que admira tot el món.

L’arribada de Cruyff va canviar la història del Barça, perquè va contribuir a modificar de manera decisiva la seva mentalitat. Ens va fer aixecar el cap i veure que cap rival era invencible, que podíem aconseguir allò que ens proposéssim. Cruyff va ser la icona que va explicar millor que cap altra que el Barça és més que un club, sense complexos, implicat en la realitat i el moment social, disposat a anar sempre endavant.

Sense aquest esperit inconformista i desacomplexat de Cruyff, difícilment estaríem en condicions de ser el club més gran del món.

Per tant, novament, gràcies Johan. Gràcies a l’home admirat, gràcies a la icona social, gràcies al crac del futbol. Gràcies per la teva rebel·lia, gràcies pel teu mestratge i gràcies per haver triat el Barça i Barcelona de la mateixa manera que per al Barça i per a Catalunya has estat i seràs per sempre un dels nostres.

Gràcies, Johan.”

Nou comentari