Món Esport
Tot el que has de saber del Nou Camp Nou
  • CA

El jurat de l’Espai Barça, encapçalat pel president del club Josep Maria Bartomeu i pel vicepresident de patrimoni Jordi Moix, va escollir la proposta de l’equip format pels japonesos Nikken Sekkei i els catalans Joan Pascual i Ramon Ausió, per al disseny i construcció del Nou Camp Nou, la joia de la corona d’aquest majestuós projecte que pretén tirar endavant el club català. Però, què en sabem del Nou Camp Nou?

Quan començaran les obres?
La construcció de l’estadi s’iniciarà, si el club aconsegueix tots els permisos de l’Ajuntament, l’estiu del 2017, coincidint amb el descans del primer equip de futbol. Durant aquell període, s’esfondarà i es construirà la nova primera graderia dels gols, per dotar els aficionats d’una millor visibilitat.

Quan acabaran les obres?
En principi, haurien de finalitzar l’hivern del 2021. Si se segueixen tots els terminis marcats, l’estadi ha d’estar a punt pel març del 2021.

Quant costarà?
L’estadi ha de costar, d’inici, 420 milions d’euros. Tot i això, les desviacions pressupostàries dels últims anys en la construcció de camps de futbol han fet que el preu final hagi augmentat en un bon percentatge. Pel Mundial de Brasil, el 2014, els estadis van acabar costant un 50% més del que s’havia pactat inicialment. El Donbass Arena de Donetsk, l’estadi del Shakhtar, va estar pressupostat en 250 milions i va acabar costant-ne 400; el Nou Wembley va passar de 1.066 milions d’euros als 1.373 finals i l’Estadi Olímpic de Londres va superar el 100% del pressupost (390 milions inicials pels 977 pagats).

Qui ho pagarà?
El soci no. O aquest és l’objectiu. Els 600 milions d’euros pressupostats per tot l’Espai Barça s’haurien de finançar amb 200 milions de recursos propis, 200 milions d’un crèdit bancari i 200 milions més per la venda del cognom de l’estadi. Pel que fa els recursos propis, el club no està generant ingressos per tal d’arribar a aquests 200 milions necessaris. La caixa actual és de 76 milions d’euros. El crèdit bancari, d’altra banda, estava supeditat a rebaixar el deute global del club en menys de 200 milions d’euros. Actualment, el deute és de 328 milions i les renovacions de Neymar Jr i de Sergio Busquets no fan preveure’n una rebaixa considerable en els propers mesos. El club se seguirà endeutant tot i no complir amb els objectius de deute inicial.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa