Fins el minut 35 de la primera part, l’Atlètic de Madrid tenia el Barça plenament dominat. Tot i no tenir la possessió de la pilota, els matalassers controlaven totes les zones del camp, mantenien el Barça a ratlla i el deixaven fer, per robar i sortir al contraatac amb la velocitat d’un Griezmann sublim, que ha portat de corcoll la defensa blaugrana. A més, els barcelonistes patien perquè no veien el seu equip amb les idees clares, sobretot a partir de tres quarts de camp.

En aquell minut 35, fatídic pels matalassers, Fernando Torres ha comès una absurditat poc digna d’uns quarts de final de la màxima competició de clubs del món. El madrileny, després de fer un sensacional gol amb una desmarcada brillant i una rematada seca, s’ha autoexpulsat amb tres faltes clares. La primera, al minut 25, després d’una dura entrada sobre Neymar. Groga sense discussió.

Cinc minuts més tard, i després d’una altra falta sobre Mascherano, s’ha jugat la segona groga. Probablement aquesta no era mereixedora de ser castigada amb amonestació, però ja era un avís. Torres no podia tornar a equivocar-se. I ho ha fet. Al 35, només cinc minuts després de la falta sobre Mascherano, el ‘9’ de l’Atlètic de Madrid ha comès l’error més greu de l’eliminatòria (de moment).

Sense cap necessitat, ha picat el peu de recolzament de Sergio Busquets en una jugada al mig del camp, quan el futbolista blaugrana era d’esquena i sense cap possibilitat de generar perill. La falta, probablement tampoc de targeta claríssima, sí que li ha significat la segona. Era la segona falta innecessària després de rebre la primera targeta, i s’ha disparat al peu.

En aquell moment tot ha canviat. El Barça ha inflat el pit i s’ha llançat sobre l’Atlètic de Madrid, conscient que, amb un home més, podria fer molt mal si acumulava homes prop de l’àrea. Un travesser de Neymar, una xilena de Messi, una rematada del ’10’ blaugrana des de fora de l’àrea i, finalment, els gols de Luis Suárez. Amb l’equip de Simeone tancat, però amb un jugador menys, el Barça ho ha aprofitat i s’ha endut un partit que pintava negre, com la tinya, abans del xiulet inicial de la segona meitat. Tocarà patir, però, al Vicente Calderón. Al Barça li espera una caldera.Nou comentari