Món Esport
Tornen els aldarulls al centre de Barcelona durant la celebració del títol de Lliga 
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat amb contundència poc abans de les tres de la matinada la plaça de Catalunya i els seus voltants arran dels aldarulls provocats en la celebració de la Lliga que ha aconseguit el Barça. Alguns seguidors han començat a tirar llaunes i ampolles als agents i, fins i tot, una bicicleta. Minuts després policies de paisà han procedit a practicar detencions. La tensió ha anat ‘in crescendo’ i els Mossos han avisat per megafonia que desallotjaven la zona perquè estava en perill la integritat dels presents. Ha estat una operació molt ràpida en què els policies han fet ús d’escopetes i pilotes de goma. S’han produït 63 detencions tot i que els Mossos encara no han pogut concretar la xifra.

En l’encreuament entre el carrer Pelai -el trànsit del qual estava tallat amb tanques de seguretat- amb les Rambles diversos seguidors del Barça, alguns d’ells enfilats al quiosc que hi ha davant del bar Zurich, han començat a provocar els Mossos llançat diversos objectes contra els agents dels Mossos i a fer puntades de peu a les tanques. Els aldarulls han acabat amb nombroses detencions i amb el desallotjament contundent de la zona.

Els Mossos d’Esquadra han avisat als manifestants diverses vegades per megafonia perquè estaven posant en risc la integritat de les persones que hi havia allà, seguidors, agents, periodistes i els mateixos detinguts.

Llavors han començat a dispersar la gent de la zona fent ús d’escopetes i pilotes de goma. L’operació de desallotjament ha estat molt ràpida. Al voltant de les tres i deu de la matinada el centre de Barcelona, on s’han aplegat al llarg de tota la nit 15.000 persones, ha quedat pràcticament desert.

No es descarta que l’operació hagi causat ferits. També s’han produït diversos danys materials a cabines de telèfon, marquesines d’autobusos i terrasses d’alguns bars.

Aquest ha estat el punt i final d’una jornada en què milers de culers han sortit al carrer per quarta vegada en dues setmanes. En aquesta ocasió per celebrar la victòria matemàtica del Barça de la Lliga de futbol després que el Vila-real hagi derrotat el Real Madrid al Madrigal per 3 a 2.

Hereu assegura que cal ‘estudiar’ altres emplaçaments en cas que el Barça guanyi la Champions

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit aquest diumenge que cal “estudiar” un altre emplaçament de la ciutat per acollir la celebració d’una possible victòria del Barça a la final de la Champions. L’alcalde ha fet aquestes declaracions després d’elogiar els mecanismes de prevenció muntats per vetllar la celebració de la 19a lliga del F.C. Barcelona i defensar l'”encert” de plaça Catalunya per aquestes concentracions. Els mecanismes de prevenció han funcionat “més bé que mai”, ha assegurat. Hereu ha subratllat el fet que alguns del violents “fossin detinguts” abans que s’iniciessin els aldarulls. Això envia un missatge “molt clar” a tots aquells que s”oposen a la festa’, ha advertit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa