Món Esport
Toni Bou revalida el títol de campió del món de trial
  • CA

El català Toni Bou (Montesa HRC Cota 4RT) s’ha proclamat avui campió del món de trial per segon any consecutiu després d’imposar-se en la dotzena i última prova, disputada a Castellolí (Igualada, Anoia). El pilot de Montesa ha revalidat el títol després de guanyar en set de les dotze proves puntuables i acabar segon en les cinc restants. Ho ha fer un dia després que la també catalana Laia Sanz aconseguís en aquest mateix escenari el seu vuitè títol mundial en trial femení.

Malgrat que en tenia prou amb acabar novè en aquesta prova per revalidar el títol, Bou s’ha obstinat des del principi a sumar una nova victòria. I l’ha deixat pràcticament sentenciada a la primera volta al recorregut, que ha completat amb només tres punts, dotze menys que el japonès Takahisa Fujinami (Montesa-HRC Cota 4RT), segon al final d’aquest primer gir, quart després del segon i tercer en la classificació final del mundial.

Bou ha acabat guanyant amb deu punts totals, 16 menys que el segon classificat i subcampió mundial, el seu Adam Raga (Gas Gas), i 17 menys que el tercer, un altre espanyol, Jeroni Fajardo (Beta). Amb el triomf de Toni Bou, Montesa ha elevat a 126 el seu rècord de victòries en proves del Mundial, i ha deixat sentenciat el seu onzè títol de marques, els tres últims consecutius i amb motors de quatre temps.

“Defensar el títol sempre suposa més pressió que guanyar-lo per primera vegada. Ha estat un campionat magnífic, amb set victòries i cinc segones posicions, una regularitat que al costat de l’excel•lent treball de l’equip ha estat fonamental per aconseguir aquest èxit”, ha comentat Bou en declaracions facilitades pel seu equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa