Tomillero: “Tinc molta por però vull complir el meu somni: seguir arbitrant”

El primer àrbitre declarat homosexual a Espanya parla al Món sobre les amenaces que rep

El patró li havia perdonat la vida però que hagi tornat em fa molt feliç. Compliré el meu encàrrec de prendre-li la vida. Acomiadi’s dels seus estimats. Aquesta és una de les moltes amenaces que ha rebut Jesús Tomillero, el primer àrbitre declarat homosexual d’Espanya.

 

Té por?

 

Molta. Les amenaces no paren. Continuo sense tenir informació de la Policia Nacional.

 

Quina és la darrera amenaça que ha rebut?

 

Aquesta matinada, a les xarxes socials, em van enviar una fotografia amb bales de pistola que em diuen que saben on visc i vindran a matar-me.

 

Quantes amenaces van?

 

Gairebé mil.

 

I què hi diu la policia?

 

Em van retirar el control policial perquè vaig venir a Catalunya a un acte amb ‘Panteres Grogues’. Jo tenia l’acte i a Catalunya em van ajudar a un acte que es donava visibilitat al col·lectiu LGTB.

 

En quin punt estan les denúncies?

 

Encara no m’han dit res, continuen investigant. Jo continuo demandant cada amenaça que rebo. No m’han preguntat res, ni com vaig. Sembla que s’ho prenguin de broma.

 

sicament l’han amenaçat o agredit?

 

Anava amb la meva parella i em van tirar pedres i ous. És lamentable que al segle XXI segueixi passant això. Anaven amb la matrícula tapada i cridant “maricón de mierda”.

 

On va ser això?

 

A Alinya, a Cadis, el meu poble. Van ser algunes motos, però molta gent de la meva localitat, la majoria, em recolza: des de l’ajuntament, veïns…

 

Per exemple, el Barça

 

Sí, m’han convidat a la llotja i farem un acte contra l’homofòbia. Em va trucar Gerard Guiu. També m’han trucat d’Esquerra, que volen portar el meu cas al Parlament de Catalunya. El Sevilla, Casillas, Rajoy, Cifuentes… molts suports però poca fe.

 

Continua arbitrant… als camps també l‘han amenaçat?

 

Un dia vaig haver de sortir per una porta amagada perquè m’estaven esperant fora.

 

Fins i tot un àrbitre de la federació andalusa el va insultar en mig d’un partit…

 

Em va dir que era un “maricón de mierda”, que anés a Gran Hermano VIP. EL van haver de fer fora del camp però va tornar a entrar.

 

Segueix arbitrant?

 

Sí…

 

Espanya és un país homòfob?

 

Molt hetero-classista. EL futbol suposadament és de mascles. Però no és mascle qui diu que és heterosexual. Mascle és el que té els collons de xiular a un camp amb els insults que rebo. M’és igual rebre les amenaces que rebo, continuaré fent el que faig.

 

Per què al futbol l’homosexualitat és tema tabú?

 

Tampoc veuen lògic que una dona pugui fer esport. La gent es creu que a un gai no li pot agradar el futbol, li han d’agradar les nines. Per què? Per què no podem fer el que ens agrada? Tots som partícips del futbol. A tots ens pot agradar: bisexual, transsexual, homosexual, d’un altre país, religió, raça o el que sigui.

 

Els vindria molt bé que es trenqués aquesta por que impera, no?

 

He sopat amb un assistent de primera que és gai. Per què no fas el que he fet jo? Em va respondre: perquè el que t’està passant a tu no és res comparat amb el que em pot passar a mi.

 

S’ha plantejat deixar l’arbitratge?

 

Sí, però no donaré la raó a aquests quatre. Vull complir el meu somni: fer el que més m’agrada.

Nou comentari