Món Esport
Ter Stegen vol oblidar el seu mal record de San Mamés
  • CA

San Mamés no és un camp amb bons records per a Marc André ter Stegen. Tot el contrari. Ara fa poc més d’un any, el porter alemany va encaixar quatre gols en un partit d’anada de Supercopa d’Espanya que va acabar decidint el trofeu en favor de l’Athletic Club, deixant impossible la remuntada per als barcelonistes. Aquell dia, un divendres 14 d’agost, Ter Stegen no va signar una bona actuació sota els pals de la porteria blaugrana, com tampoc ho van fer els seus companys d’equip, esgotats físicament i mental pels 120 minuts disputats tres dies abans davant el Sevilla, en una Supercopa d’Europa que va desgastar el conjunt culer.

 

Ter Stegen i els blaugrana van aprendre la lliçó. Sense el porter alemany, el Barça va vèncer en la primera jornada de Lliga nou dies després d’aquella mala experiència, també a San Mamés, però amb Claudio Bravo sota pals, tal i com preferia Luis Enrique abans que el porter xilè prengués la decisió de marxar de Barcelona en direcció Manchester. Ara, amb Ter Stegen com a teòric titular (Lliga i Champions), el Barça s’enfronta a un dels rivals que més difícil els ha posat la victòria en les darreres temporades. L’alemany torna al lloc del crim, allà on va refusar una pilota amb el cap, amb la mala fortuna d’acabar encaixant un dels gols més bonics de la passada temporada, una vaselina perfecta de Mikel San José.

 

Encara sense Neymar Jr, de vacances al Brasil, Iniesta i Mathieu, lesionats; però amb el retorn de Rafinha, Mascherano i el mateix Ter Stegen -els dos últims recuperats de sengles lesions-, el Barça encara la segona jornada del campionat de Lliga amb la ment enfocada a tenir deu dies de tranquil·litat. Una victòria davant l’Athletic permetrà als de Luis Enrique afrontar les sempre incòmodes aturades per seleccions havent complert l’objectiu i havent fet els deures de la millor manera, guanyant en un dels camps que major respecte imposa.

 

Si res ho impedeix, Lionel Messi complirà aquest vespre 350 partits de Lliga amb la samarreta del Barça. Ja ho és i seguirà essent el cinquè futbolista blaugrana amb més partits de Lliga, només per darrere de Xavi Hernández (505), Puyol (392), Migueli (391) i Víctor Valdés (387), amb la intuïció que, en dues temporades, arribarà a la segona posició del rànquing. Un escenari magnífic per a un dia històric del ’10’.

 

L’aposta d’El Món: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic, Denis Suárez; Messi, Luis Suárez, Arda Turan.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa