Món Esport
Ter Stegen apareix en el moment just
  • CA

El partit anava com la seda, 1-0, el Barça dominava i jugava en camp contrari, creava ocasions i el 2-0 es veia a venir, quan de manera imprevista Dambele s’ha colat dins l’àrea blaugrana aprofitant una passada interior i ha provocat penal de Marc-Andre Ter Stegen. El porter alemany, a l’estil Zubizarreta dels anys 90, ha picat davant un mig dríbling del davanter del Celtic i la inevitable lleu topada mà-peu ha suposat la pena màxima. És una de les accions més velles del futbol i encara avui es discuteix si això és penal o no. El cas és que Ter Stegen, que ha vist targeta groga, ha entomat el repte.

El germànic ha començat a moure braços i cames sobre la línia de gol i, llançant-se a la seva dreta, ha aturat el penal. El Camp Nou ha respost amb crits amb el seu nom i els companys l’han felicitat. Era un moment clau de l’encontre i Ter Stegen, fred, ha evitat l’empat en una de les primeres pilotes que tocava. No és el primer cop que atura un xut des dels 11 metres, però avui era especialment important després de l’ensopegada contra l’Alabès de dissabte. I tal com ha aparegut, Ter Stegen ha desaparegut, perquè el rival escocès gairebé no l’ha tornat a posar a prova.

 

Amb l’adéu de Claudio Bravo, Ter Stegen és el titular de facto tant a la Lliga com a la Champions i no pensa deixar passar ni un partit per demostrar-ho. Ja ho va dir Luis Enrique: el porter del Barça ha d’estar preparat per rebre 3-4 xuts per matx i rendir. És a dir, aturar jugades que són mig gol. I això és el que ha fet l’1 blaugrana avui. No ha rebut ni les 3 ocasions de rigor. Només una, el penal desviat que ha acabat de desanimar el Celtic.

Amb la porteria a zero i Ter Stegen engrandit, el Barça s’ha cruspit el Celtic amb uns gols de gran bellesa, sobretot el segon en una doble paret de videojoc entre Messi i Neymar. El brasiler ha iniciat la jugada amb una mini passada precisa, dura, seca, entre dos contraris, de dificultat notable, cap a l’argentí i després d’un altre teva-meva més terrenal aquest últim ha acabat marcant a porteria buida. Com si fos futbol sala. Futbol del bo.

 

A la represa, Neymar ha colpejat un lliure directe a prop de l’escaire per fer el 3-0, Messi ha fet el quart i després Iniesta ha afusellat de volea una centrada de l’11 barcelonista. No és l’estil del manxec, però si es mira la seva trajectòria ja n’ha clavat uns quants per potència. Amb una altra mitja volea, un altre golàs, i el setè de davanter centre, Suárez ha arrodonit la nit per al Barça, que ja fa divuit anys que no perd en el debut a la Champions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa