El nou entrenador del FC Barcelona, Gerardo ‘Tata’ Martino ha promès avui que intentarà parlar el català. ‘Tata’ ha afegit, durant la presentació oficial del seu nou càrrec, que s’acostarà a la cultura del país del club que avui l’ha acollit: el Barça.

“Bon dia, ‘dije'”, ha bromejat ‘Tata’ davant la pregunta del periodista de TV3 Bernat Solé de si aprendria el català. Aquest no ha estat l’únic gest representatiu d’aquest acostament a la cultura catalana. N’hi ha hagut un que l’ha protagonitzat durant el viatge que l’ha portat a Barcelona. El nou entrenador del FCB ha estat sorprès llegint un llibre d’història sobre Catalunya durant el vol, segons ha assegurat el periodista Manuel Cuyàs. Cuyàs és cosí del pilot de l’avió d’Aerolineas Argentinas que ha portat ‘Tata’ a la capital catalana.

Tot i l’anècdota a l’avió i l’acostament que ha verbalitzat vers la cultura i la llengua catalana, l’entrenador ha estat prudent i s’ha limitat a esquivar qualsevol pregunta que pogués comportar alguna càrrega política.

‘Tata’ Martino, ha parlat sobretot de futbol, i ha confessat que seria un “fracàs” que el conjunt blaugrana no conquistés un títol aquesta nova temporada, ja que “el que ofereix el seu planter és del millor del món”, ha descrit.Nou comentari