Món Esport
El TAS sanciona Andrea Iannone amb quatre anys sense competir per dopatge
  • CA

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha elevat la sanció a Andrea Iannone i l’ha castigat amb quatre anys sense competir en el Mundial de MotoGP després que no hagi pogut “proporcionar cap evidència convincent” per demostrar que el seu consum d’un anabolitzant el novembre del 2019, quan va donar positiu durant el Gran Premi de Malàisia, va ser accidental.

El pilot italià va al·legar, després de ser sancionat inicialment durant 18 mesos per la Federació Internacional d’Automobilisme, que la substància va entrar en el seu cos després de consumir carn contaminada. El mes de març passat va presentar un recurs amb aquest argument davant el TAS. Paral·lelament, no obstant això, l’Agència Mundial Antidopatge va sol·licitar al mateix organisme que la sanció fos encara més dura com ha acabat succeint finalment.

D’aquesta forma, Iannone no podrà competir fins al 17 de desembre del 2023, és a dir, quan tindrà 34 anys. És molt probable, per tant, que aquesta sanció suposi el final de la carrera de l’italià. “El TAS considera que s’ha comès una violació de la normativa antidopatge. La seva incapacitat per justificar que aquest fet no ha estat intencionat demostra que el consum de drostanolona va ser voluntari”, ha resolt el tribunal.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa