Tanquen les meses electorals al Camp Nou amb rècord de votants

La participació ha estat del 48,11%, han votat 57.088 socis

Les meses electorals al Camp Nou han tancat puntualment a les nou del vespre amb un rècord de participació. En total ha participat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona  un 48,11% dels socis, és a dir, 57.088 dels 118.665 socis amb dret a vot. És la participació -en xifres absolutes, però no en percentatge-, més alta que hi hagut mai en unes eleccions a la història del Barça.

El president sortint, Joan Laporta, ha estat dels votants més matiners i ha exercit el seu dret a vot poc després que s’obrissin les urnes. El primer candidat en dipositar el seu vot ha estat Sandro Rosell i, poc després ho han fet Jaume Ferrer, Agustí Benedito i Marc Ingla, la majoria acompanyats per les seves famílies o membres de la seva candidatura. Un dels darrers en votar ha estat el tècnic del primer equip, Josep Guardiola, que curiosament, com ha passat amb els candidats, alguns aficionats l’han rebut amb crits de “president, president”.

Hi hagut però, polèmica entorn a una presumpta desaparició en algunes meses de paperetes de les candidatures d’Agustí Benedito i Jaume Ferrer, que ja han presentat una queixa formal. El director general del FC Barcelona, Joan Oliver, ha assenyalat que “en alguna taula algú hauria estat jugant a canviar- les de lloc” i que ja s’ha posat vigilància a totes les meses per tal que aquest incident no es torni a produir.

Una jornada festiva

A part d’aquest fet, la jornada ha transcorregut amb normalitat. Les portes del Camp Nou han obert amb puntualitat a les nou del matí per rebre els 118.600 socis del F.C Barcelona que tenien dret a vot per escollir el successor de Joan Laporta a la presidència del club. Només podien votar per Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer o Agustí Benedito aquells socis dels 163.000 que són majors d’edat i tenen més d’un any d’antiguitat.

En total 120 taules, ordenades per ordre alfabètic, han esperat durant tot el dia l’arribada dels socis que han pogut exercir el seu dret a vot fins les nou del vespre. A més, per fer més festiva la jornada, l’entitat ha organitzat diverses activitats lúdiques al voltant de l’estadi, les quals durant el matí han estat seguides per moltes famílies.

Aquesta només ha estat la segona vegada que l’estadi blaugrana acull una jornada de votacions democràtiques. La primera va ser el 6 de maig del 1978 i el vencedor en va ser Josep Lluís Núñez. Deixant de banda el vot de censura del 2008, les del diumenge 13 de juny del 2010 seran les segones eleccions celebrades al Camp Nou. Les altres vegades (1989, 1997, 2000 i 2003), l’escenari va ser el Miniestadi.

A les onze de la nit, aproximadament es coneixerà qui dels quatre candidats agafa el relleu de Joan Laporta a la presidència del F.C Barcelona.

Nou comentari