Món Esport
Suspeses totes les activitats esportives a Itàlia fins al 3 d’abril pel coronavirus

El Comitè Olímpic Nacional Italià (CONI) ha anunciat la suspensió de “totes les activitats esportives” al país transalpí fins al pròxim 3 d’abril com a mesura per contenir l’expansió del brot de coronavirus i ha sol·licitat al primer ministre, Giuseppe Conte, que emeti un “decret específic” que permeti aturar competicions nacionals com la Serie A, la Primera Divisió italiana de futbol.

“Confirmant que en cada acció i circumstància la protecció de la salut és la màxima prioritat de tothom, el CONI ha establert per unanimitat que totes les activitats esportives a tots els nivells estan suspeses fins al 3 d’abril del 2020”, assenyala el comunicat de l’organisme després de la reunió celebrada al Foro Italico. A l’assemblea s’ha acordat demanar al govern italià que emeti un decret específic que permeti complir la decisió presa, que obligaria la suspensió de competicions com la Serie A.

La Lliga italiana, de fet, tenia programat disputar tots els seus partits fins al 3 d’abril a porta tancada. El Comitè Olímpic Nacional Italià, no obstant això, també ha recordat que les competicions internacionals no entren dins de la seva disponibilitat jurisdiccional i, per tant, “no poden ser regulades per les decisions d’aquest dilluns”. La Champions League o l’Europa League, per tant, no són competència d’un organisme que també ha sol·licitat al govern que desenvolupi “un pla de suport econòmic per compensar els inconvenients i emergències als quals l’esport italià s’ha hagut d’enfrontar”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa