Suárez i Alcácer no lliguen

El davanter de Torrent gairebé no entra en joc, ni en punta ni a l'extrem, i no casa bé amb l'uruguaià

Igual que hi ha jugadors que s’entenen amb la mirada, formen societats i es complementen, n’hi ha que és tot el contrari, que enlloc de sumar, es resten mútuament. És el que ha passat avui entre Paco Alcácer i Luis Suárez al Borussia Park. Potser perquè són massa semblants, potser perquè estan acostumats a jugar en punta sense ningú al costat, potser perquè encara no es coneixen prou –és el primer partit que coincidien de titulars-, el cas és que el 17 i el 9 del Barça no han casat gens aquesta nit contra el Monchengladbach i l’equip ho ha patit.

Especialment frustrant ha estat l’actuació d’Alcácer. Després de dos partits d’inici i alguns d’altres sortint de suplent, el davanter centre de Torrent no arrenca i s’està mostrant tímid sobre la gespa. Ha entrat molt poc en joc i quan ho ha fet ha xocat amb Suárez. Primer en el 4-4-2 que ha disposat Luis Enrique, amb Neymar de mitja punta amb llibertat, els dos golejadors s’han fet nosa, i després quan l’asturià ha recuperat el 4-3-3, a Alcácer se l’ha vist incòmode a la banda. No ha obert el camp ni ha proporcionat possessió, i la seva tendència cap al centre tornava a topar amb l’uruguaià. Fins i tot en l’única jugada de perill entre tots dos, Suárez no ha assistit bé a l’exvalencianista en la passada de la mort.

 

Canvis decisius

 

Encara s’han fet més palesos els problemes d’engranatge Alcácer quan Luis Enrique l’ha substituït al minut 53. L’ha rellevat Rafinha i el Barça ha millorat notablement, tant en el joc posicional, amb un 4-3-3 més recognoscible, com en la participació d’aquest onzè home. També hi ha contribuït decisivament l’entrada d’Arda –per Rakitic-, que ha fet l’empat i ha ofert bons minuts. No era un Barça excel·lent però sí que amb els mecanismes recuperats, i això és molt. Segurament, Alcácer necessita temps, i Luis Enrique trobar-li l’habitat on pugui rendir millor.

Finalment, el conjunt blaugrana ha acabat guanyant i l’staff tècnic podrà treure conclusions d’aquest experiment fallit. Igualment, l’entrenador farà bé en revisar la primera meitat i la irregularitat del mig del camp, quan les ràpides transicions del Borussia no han trobat aturador fins quasi a l’àrea. Però a domicili en la fase de grups de la Champions –i més sense Messi- la victòria té un valor important. Per a l’estadística quedarà que els locals portaven 11 partits seguits vencent a casa i que el Barça els ha frenat en sec. Tres punts que serveixen als barcelonistes per situar-se líders amb 6 punts a l’espera del doble enfrontament amb el Manchester City de Guardiola. Aleshores, a priori, Messi ja ha d’estar recuperat i el debat sobre Alcácer quedarà aparcat. 

Nou comentari