Sense Piqué no hi ha paradís

Gerard Piqué hagués pogut ser expulsat a la primera part del partit entre el Vila-real i el Barça, quan ha aturat la pilota amb el braç dret en l’intent de Roberto Soldado de superar-lo. L’àrbitre no ha vist l’acció, però Piqué s’ha salvat de rebre la segona targeta groga i de perdre’s el partit davant el Reial Madrid del proper 2 d’abril al Camp Nou.

Amb el marcador molt favorable al Barça, 0-2, i amb el partit ben controlat pel conjunt blaugrana, Luis Enrique Martínez ha decidit substituir el central barceloní i no arriscar de cara al proper compromís, el partit més atractiu de la Lliga pels jugadors i aficionats culers. La visita dels blancs sempre ha motivat tothom, fos quina fos la posició a la classificació dels dos equips i sense importar, tampoc, la qualitat dels futbolistes d’un i altre equip.

Per aquest motiu, el tècnic asturià ha preferit donar descans a Piqué i evitar que veiés la segona targeta groga. El partit no tenia història. El 0-2 deixava el Barça a una distància d’onze punts l’Atlètic de Madrid, el principal perseguidor, i mantenia el Vila-real adormit i sense possibilitats de remuntar el marcador. Els de Marcelino no arribaven a l’àrea, després de diverses intervencions positives del mateix Piqué, del seu company Mascherano i del porter xilè Claudio Bravo, que en la primera part havien allunyat el perill ofensiu local.

Però l’entrada de Mathieu ha desfet l’ordre defensiu. El francès ha entrat al terreny de joc sense concentració i ha comès greus errades que han tirat per la borda tot l’esforç realitzat en els primers 55 minuts. Dos minuts després de saltar al camp, el Vila-real ha fet l’1 a 2, en un xut de Denis desviat per Bravo, però rematat sense oposició per Bakambu. A la fotografia, Mathieu en un primer pla. El davanter dels locals ha aprofitat el rebuig del porter blaugrana i la indecisió del francès per reduir la distància en el marcador. Sis minuts després, Jérémy Mathieu s’ha fet en pròpia porteria l’empat. Sense marcar ningú, a l’interior de l’àrea petita, ha desviat un còrner a l’interior de la xarxa, en la que ha estat la jugada desafortunada de la tarda.

Tot i l’horrorós partit de Mathieu, no només el francès ha estat protagonista negatiu en la segona part del Madrigal. L’entrada d’Alves tampoc ha afavorit l’estructura marcada pels blaugrana en el primer temps, així com la crisi defensiva global que ha patit l’equip, amb un allau de pilotes regalades al rival.

Aquesta desconnexió defensiva ja s’ha produit en diversos partits aquesta temporada, com en la remuntada del Deportivo de la Corunya al Camp Nou, on també l’entrada de Mathieu va coincidir amb els gols gallecs, tots dos concedits per errors del mateix francès. Davant l’Arsenal, dimecres passat, Mascherano va evitar l’1-2 que hagués posat els pèls de punta als aficionats blaugrana, després d’una altra greu errada del ’24’ blaugrana. La importància de Gerard Piqué com a líder de la defensa barcelonista es fa cada dia més evident.