La selecció espanyola femenina de waterpolo es proclama campiona d’Europa

La selecció espanyola femenina de waterpolo s’ha proclamat campiona d’Europa aquest dissabte en derrotar Rússia (13-12) a la final del certamen que s’ha celebrat a Budapest. L’equip de Miki Oca ha quallat un gran partit i ha anat de menys a més per dur a terme el cop definitiu en l’últim quart. Maica García ha estat la màxima anotadora de les espanyoles amb quatre dianes, dues d’elles en el moment decisiu de la tarda.

És la segona medalla d’or continental que guanya la selecció femenina d’Espanya, un èxit que confirma el waterpolo femení com una de les grans bases del país espanyol per als Jocs de Tòquio del pròxim estiu, sobretot per la seva impecable trajectòria en els últims anys. Espanya ha començat amb la mà encongida: només Roser Tarragó s’ha atrevit a perdre la por inicial per replicar les les russes. Karimova i, principalment, Prokofyeva han complicat la vida a Espanya en cada atac amb diverses opcions d’ampliar el seu avantatge a dos gols. Bea Ortiz també s’ha animat a frenar l’encert de les seves oponents.

Aquest ha estat l’únic quart que ha espanya Espanya, perquè la resta han estat una altra història. La defensa ha canviat, Ester ha estat espectacular sota pals i Oca ha ordenat més agressivitat a les seves jugadores. La intensitat ha donat un altre aire a les espanyoles amb Maica García signant un nou recital. Tarragó ha arribat als 15 gols en el torneig en una altra acció memorable.

Amb el 7-6 del segon quart s’han confirmat les bones sensacions i, malgrat que Rússia s’ha posat al davant del marcador en començar el tercer quart (8-10), Anni Espar, el cervell del Mataró, ha brillat com ho fa normalment per segellar un parcial de 3-0. Amb dos gols més a l’inici de l’últim quart, Espanya s’ha proclamat campiona sis anys després de fer-ho per última vegada.