Segon títol oficial en joc i segona supercopa pel Barça en aquest inici de pretemporada. Amb un gol de Messi i un de Cesc el FC Barcelona s’ha imposat al FC Porto en la final de la Supercopa d’Europa que s’ha disputat a l’estadi Lluis II de Mònaco. No ha estat el millor partit del Barça però els blaugrana han sabut aprofitar els errors del rival i els encerts de les seves estrelles.

El FC Barcelona ha jugat com a visitant jugant amb Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Adriano (Busquets, 62′), Keita, Xavi, Iniesta, Pedro (Cesc, 80′), Villa (Alexis, 60′) i Messi.

El partit ha començat amb jugades de poc perill i amb la pilota en possessió dels blaugranes. De seguida, però, les ocasions han estat pel Porto, primer amb un xut de Hulk que ha sortit per sobre de la porteria de Valdés i un xut amb efecte de Moutinho que ha pogut refusar el porter del Barça. En els següents minuts Pedro ha intentat sorprendre el porter Helton i Messi ha estat a punt de connectar una centrada de Pedro.

El partit ha estat molt obert en els següents minuts, amb un Porto pressionant molt amunt. El Barça ha aconseguit apropar-se a la porteria de Helton amb xuts de Villa i Xavi. El gol ha arribat al minut 38 de partit. Messi ha aprofitat un error de la defensa portuguesa i ha acabat enviant l’esfèrica al fons de la xarxa després de driblar Helton. Abans d’arribar al descans Iniesta encara ha estat a temps d’estavellar la pilota contra la barrera del Porto.

Els dos equips han sortit a la gespa sense canvis. Els primers minuts Guarin ha tingut una oportunitat que ha pogut salvar Víctor Valdés. Tot seguit ha estat el torn de Helton d’atrapar un xut de David Villa. Guardiola ha fet moviment de peces als minuts 60 i 63 i han entrat Alexis per Villa i Busquets per Adriano.

El Barça ha seguit provant Helton, primer Pedro que no ha arribat per poc a rematar una excel•lent passada d’Iniesta i després Alexis amb un xut que ha sortit desviat. Guardiola ha fet el tercer canvi al minut 80, quan ha entrat Cesc en substitució de Pedro. Poc després Cristiano ha comés una segona falta molt dura sobre Leo Messi i ha acabat expulsat.

L’argentí ha estat, tot seguit, en el minut 87, qui ha fet una assistència d’or a Cesc, que ha controlat amb el pit la pilota per engaltar-la directament sense que hagi tocat la gespa i establir el 2 a 0 definitiu. En el temps del descompte el Barça no ha deixat de buscar la porteria dels visitants i, al minut 92, Iniesta ha estat a punt de aconseguir el tercer pel Barça.

A la segona part el joc s’ha endurit i l’àrbitre ha hagut de treure més cartolines i ha acabat expulsant Cristiano per acumulació de targetes (dues grogues sobre Messi) poc abans del gol de Cesc, i Guarín per vermella directa tot i que ja en tenia una de groga per una entrada a Mascherano, quan el partit ja estava decidit. El Porto, doncs, ha acabat amb nou jugadors sobre el camp.

El proper partit del Barça serà dilluns 29 al Camp Nou. El FC Barcelona rebrà la visita del Vila-Real CF. Serà el primer partit de lliga tot i que correspondrà a la segona jornada.