Món Esport
El sector esportiu es mobilitzarà per reivindicar la seva condició de servei essencial

El sector esportiu ha convocat una concentració pel pròxim dimecres 11 de novembre a les 13.00 hores a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar que la seva condició de servei essencial i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus. Federacions, clubs, empreses, gestors d’instal·lacions, l’esport universitari i els col·legis professionals han fet una crida a concentrar-se mitjançant una acció en la qual es llegirà un manifest per remarcar que l’esport incideix directament en la millora de la salut, l’educació, la formació i la inclusió social.

“El sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. L’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció moltes entitats. A més, l’esport a Catalunya és segur: ho demostren les baixes xifres de contagis –només el 0,28% a tot l’estat–. S’està privant a la població d’accedir a la salut, ja que l’activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la Covid-19”, ha explicat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya a través d’un comunicat.

La UFEC ha demanat als assistents “que portin material propi de cada esport com ara pilotes, raquetes, sticks, ulleres de natació, material d’escalada, etc. i que imprimeixin a casa cartells amb missatge reivindicatius”. Evidentment, l’aforament d’assistència serà reduït, en aquest cas de 1.400 persones,“en compliment de les mesures vigents per exercir el dret de manifestació”. “S’haurà d’accedir amb mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic i el terra estarà senyalitzat”, ha sentenciat la nota informativa amb què s’ha anunciat la convocatòria.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa