Món Esport
Saura reconeix errors en la seguretat del derbi
  • CA

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Saura, ha qualificat avui els incidents que van passar ahir a l’estadi de Monjuïc durant el derbi de “greus i preocupants” i ha admés que el dispositiu de seguretat “hagués pogut ser millor”.  Després de reconèixer els errors, el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i el RCD Espanyol han decidit crear una comissió conjunta per investigar els fets, segons que ha informat avui el secretari de Seguretat d’Interior, Joan Delort.

Les dues entitats analitzaran conjuntament els incidents “de forma escrupolosa”, però sobretot, reflexionaran sobre la correcció “de la pressa de decisió en temps real”. Pel que fa a l’actuació dels ‘mossos d’esquadra’, Delort ha reconegut certs errors. Sobretot ha precisat que caldrà analitzar el procediment dels agents “abans del partit, en el filtratge dels accessos i ja durant la celebració del partit”, encara que ha recordat que l’Espanyol és el responsable dels accessos a l’estadi Olímpic.

Respecte els cinc detinguts, la fiscalia els acusa d’un delicte de desordres públics pels quals podrien ser condemnats a penes de fins quatre anys i mig de presó.

El PP demana responsabilitats polítiques

Els incidents de Montjuïc però també han començat a tenir repercussions polítiques. El portaveu d’Esports del Partit Popular, Francisco Antonio González, ha demanat la compareixença del secretari d’Estat per a l’Esport, Jaime Lissavetzky, al Congrés, per demanar-li explicacions pels incidents. “Vam finalitzar la legislatura anterior aprovant una llei per ampli consens per combatre la violència, la xenofòbia i el racisme, i hem començat aquest amb un espectacle vergonyós”, ha dit González.

I el portaveu del PP, que ha demanat responsabilitats polítiques, ha valorat així el fets succeïts dissabte: “Al final tots van participar en un ‘aquelarre’: els dirigents en donar un espectacle de baralla de barriada i els jugadors en celebrar el gol davant uns ultres descerebrats i escòries que han aconseguit passar bengales a l’estadi per art de màgia, va ser una violència tribal”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa