Món Esport
Sarunas Jasikevicius, nou entrenador del Barça de bàsquet
  • CA

El Barça de bàsquet s’enconama a un vell conegut del Palau Blaugrana per catapultar el projecte de la secció de bàsquet. Sarunas Jasikevicius entrenarà el conjunt blaugrana les pròximes tres temporades després que l’entitat culer i l’entrenador lituà, de 44 anys, hagin arribat a un acord fins al 30 de juny de 2023. D’aquesta manera Jasikevicius torna a la que va ser casa seva durant quatre temporades amb l’objectiu de donar continuïtat al procés de resurrecció de l’equip i materialitzar l’aposta ambiciosa amb títols.

La dolorosa desfeta a la fase final de la Lliga Endesa ja és història. Menys de 48 hores després de la derrota contra el Baskonia, el Barça ha canviat d’entrenador per fer el pas endavant definitiu. Jasikevicius va viure dues etapes al Palau Blaugrana (2000-2003 i la temporada 2012/13) durant les quals disputar 241 partits oficials i va guanyar una Eurolliga (2003), dues Lligues ACB (2001, 2003) i tres Copes del Rei (2001, 2003 i 2013). Ara, després de molt de temps, aterra a Barcelona i es converteix en el relleu d’Svetislav Pesic amb l’objectiu d’acompanyar, una altra vegada, la secció de bàsquet culer cap a la glòria.

‘Saras’ fitxa pel Barça després de Jasikevicius guanyar cinc Lligues LKL (2016, 2017, 2018, 2019 i 2020) i tres Copes (2017, 2018 i 2020) a la banqueta del Zalgiris Kaunas. La seva carrera com a tècnic va començar el 2014, quan es va retirar de les pistes, i el Barça va arribar a sondejar-lo diverses vegades. Els tempos del lituà i de l’equip blaugrana, però, no han coincidit fins ara: el tècnic té força anys d’experiència en un conjunt del màxim nivell i el club català, un projecte il·lusionant per lluitar per guanyar-ho tot en el curt termini. El Fenerbahce turc també estava molt interessat a contractar-lo per substituir Zeljko Obradovic, però finalment ha decidit acceptar el repte del Palau.

Un projecte ambiciós

L’estiu passat, després de diversos anys de naufragi, la secretaria tècnica del Barça va tenir clar quin era el full de ruta que havia de seguir per redreçar el rumb: necessitava una estrella. Pràcticament sempre havia fet bones incorporacions i confeccionat plantilles completes, però no havia estat capaç de trobar una assegurança, un líder que no fallés mai. Per fitxar-lo va somiar en gran, va mirar cap a la millor lliga de bàsquet del món, l’NBA, i va aconseguir convèncer un Nikola Mirotic que comptava amb força minuts als Estats Units però que tenia fam de lideratge. L’aler-pivot montenegrí va fer un moviment atípic, va acceptar el repte de tornar a Europa per triomfar i ha estat a l’altura de les expectatives, sobretot gràcies al fet que ha estat envoltat de primeres espases com Cory Higgins, Brandon Davies, Thomas Heurtel, Víctor Claver o Adam Hanga. El resultat final, més enllà de la temporada en blanc, ha estat força positiu.

Han estat uns anys molt durs. De moltes decepcions. Sense rumb, sense líders, sense alegries. La secció de bàsquet del Barça ha passat una època certament complicada, acompanyada de títols esporàdics –i poc importants– i de triomfs de l’etern rival, el Reial Madrid. La resurrecció ha tardat a arribar, però ho ha fet. El projecte, revitalitzat per Pesic des de la banqueta, no ha recollit els seus primers fruits perquè l’equip ha fallat en els tres compromisos a vida o mort que ha disputat en la seva temporada inicial. Ara, amb l’arribada de Jasikevicius, el conjunt blaugrana pretén dur a terme el pas definitiu cap a l’èxit. Tots els ingredients per elaborar un plat exquisit estan sobre la taula. Només cal que totes les peces del trencaclosques encaixin perquè els afeccionats culers tornin a somriure.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Trencavel a juliol 02, 2020 | 12:24
    Jordi Trencavel juliol 02, 2020 | 12:24
    Fitxar un entrenedor, quan l'altre te que jugar una final. La junta que vol, guanyar o perdre?
  2. Icona del comentari de: Soci 13 mil i escaig a juliol 02, 2020 | 15:43
    Soci 13 mil i escaig juliol 02, 2020 | 15:43
    Molt malament la sortida de Pesic. La directiva en la seva línia lamentable habitual. Crec que com a persona i com a professional és digne de molt més respecte del demostrat (admiració, agraïment... ). Calia fer-lo fora el dia, següent? I després molt de mkt basat en valors. Quina decepció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa