Món Esport
Sandro Rosell parla de “xantatge” en la querella de Roures per espionatge
  • CA

L’expresident del Barça, Sandro Rosell, ha declarat aquest dimarts en qualitat d’investigat en la trama d’espionatge industrial denunciada pel soci fundador de Mediapro, Jaume Roures.

Rosell ha comparegut al jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona a les 11 hores, on s’ha defensat de les acusacions que el senyalen com autor intel·lectual d’un espionatge massiu a través d’una filtració de correus electrònics, tal i com va explicar el mateix Roures el 5 de febrer passat. Segons ha explicat el seu advocat, Pau Molins, l’expresident blaugrana ha argumentat que la querella respon a un xantatge per no haver renovat el Barça, el passat 2015, el contracte amb pels drets del futbol amb Mediapro. Rosell no ha respost a les preguntes formulades per la part acusadora.

Cal recordar que, el febrer del 2015, el club blaugrana va anunciar la finalització contractual amb l’empresa catalana de comunicació per signar amb Telefònica, amb qui explota, des del juliol passat, els drets del futbol per Espanya i Llatinoamèrica.

L’empresari de la comunicació va acusar Rosell d’haver-li espiat correus importants, tant a nivell personal, com a nivell empresarial, durant els anys 2009, 2010 i 2011, a través d’un treballador de Mediapro, Robert Cama -que també ha declarat aquest dimarts-, responsable dels serveis informàtics de l’empresa catalana durant aquella època i actualment membre del departament tecnològic i informàtic del FC Barcelona. Precisament, el Barça el va contractar quan Mediapro va decidir acomiadar-lo per aquest motiu.

Rosell, en la declaració d’aquest dimarts, ha reconegut que va assabentar-se de l’espionatge comès per Robert Cama l’any 2011, un any després d’accedir a la presidència i quan ja el tenia contractat al club. Tot i conèixer les pràctiques del seu treballador, va decidir mantenir-lo en el càrrec i no acomiadar-lo.

Segons Roures, Rosell va llegir els correus creuats entre la seva persona i diverses personalitats de dins i fora del club blaugrana, com l’entrenador Pep Guardiola i el seu segon, Tito Vilanova, l’aleshores president Joan Laporta o els exdirectius Ferran Soriano i Evarist Murtra.

Roures va afirmar que “és una qüestió purament miserable i mesquina. És important saber de què estem parlant. No parlem de controvèrsies empresarials, sinó d’algú que ha passat molt temps queixant-se de ser una víctima de l’espionatge. El que feia ell era espiar als altres sistemàticament”. A més, el soci de Mediapro va admetre que l’actual president Josep Maria Bartomeu i l’exvicepresident Javier Faus li van confessar conèixer la situació.

A banda de Rosell i Cama, Roures també es va querellar contra Joan Carles Raventós (extreballador de Mediapro, Bonus Sport Marketing -exempresa de Rosell- i actualment cap de les seccions del Barça), el mateix FC Barcelona, Bonus Sport Marketing i Socktel Servicios Informáticos, l’empresa fundada per Cama i amb la qual facturava, presumptament, a Rosell i al Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa