Món Esport
Salutacions feixistes entre els aficionats del Barça a Leganés
  • CA

El trident ofensiu format per Lionel Messi, Luis Suárez i Neymar Jr, com no podia ser d’una altra manera, va endur-se el protagonisme d’un Leganés-Barça marcat pel futbol, pels gols blaugrana i per la victòria importantíssima aconseguida pel conjunt català a l’estadi de Butarque. Tot i això, l’enfrontament entre l’equip madrileny i el barceloní va deixar unes imatges que crearan certa preocupació en la directiva i l’entorn culer.

Tal i com demostren les fotografies anònimes rebudes per El Món, diversos aficionats blaugrana que es van reunir a Leganés per acompanyar l’equip van ser retratas realitzant salutacions feixistes, des de l’habitual braç dret aixecat, fins la mostra de tres dits de la mà, un símbol serbi.

 

Segons ha pogut saber El Món, “el símbol dels tres dits és un gest religiós serbi que significa la Santíssima Trinitat. Tradicionalment, és un gest ètnic dels serbis, tot i que, a partir de 1988 amb la revolució de Vuk Draskovic, es va associar al nacionalisme radical. Avui dia i després de la guerra dels Balcans, ha quedat vinculat a la vessant radical. L’utilitzen diversos grups de hooligans“.

 

Ultres del Barça al Municipal de Butarque. |

Alguns d’aquests aficionats van ser expulsats de l’estadi de Butarque, tot i que encara se’n desconeixen les causes per les quals se’ls va obligar a abandonar el recinte.

 

Ultres del Barça al Municipal de Butarque. |



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa