Món Esport
Rotacions obligades per afrontar un mes prou feixuc (20:30 hores)
  • CA

Marc-André Ter Stegen va patir, aquest divendres, una lesió muscular a la cama dreta que l’impedirà saltar al terreny de joc en la tercera jornada de Lliga, en el partit que ha d’enfrontar el Barça amb l’Alabès al Camp Nou (20:30 hores, Movistar Partidazo). El club català ha informat d’un “estirament al semimembranós de la cama dreta”, gairebé 17 hores després que els companys de Mundo Deportivo avancessin la notícia, i deixa a l’aire la seva disponibilitat per al partit del proper dimarts davant el Celtic de Glasgow, en el partit inicial de la fase de grups de la Lliga de Campions.

 

Amb aquesta perspectiva, tot indica que l’afició blaugrana podrà gaudir del debut obligat de Jasper Cillessen, el porter holandès fitxat a última hora del mercat procedent de l’Ajax i substitut de Claudio Bravo, després de la marxa del xilè al Manchester City de Pep Guardiola. L’Alabès no és un equip golejador, amb la qual cosa la teoria fa intuir que el nou porter barcelonista no haurà de patir les constants embestides rivals. Això sí, el conjunt vitorià ha iniciat la temporada amb una consistència defensiva prou elevada. L’Alabès només ha encaixat un gol en dos partits i ho va fer, precisament, al Vicente Calderón davant l’Atlètic de Madrid. En aquella ocasió, els entrenats per Mauricio Pellegrino -excentral del Barça- van aconseguir treure un punt de l’estadi matalasser, un fet que indica la seva solidesa.

 

A Luis Enrique se li acumulen els dubtes i els partits. Les visites de l’Alabès i el Celtic al Camp Nou només són el principi d’una sèrie d’enfrontaments que obligaran al tècnic asturià a realitzar rotacions en l’onze inicial. El Barça haurà de jugar fins a set partits en 23 dies (Alabès, Celtic, Leganés, Atlètic de Madrid, Sporting de Gijón, Borussia Mönchengladbach i Celta de Vigo) abans d’arribar a una nova aturada per partits internacionals, un fre que haurà d’esperar fins el 3 d’octubre. Aquestes rotacions, admeses per Luis Enrique a la roda de premsa prèvia, ja han apuntat les primeres víctimes i els primers afortunats. Sergi Roberto, Gerard Piqué i André Gomes han quedat fora de la convocatòria, tot i l’alta mèdica rebuda pel migcampista portuguès, amb la titularitat pràcticament assegurada per a Aleix Vidal, Javier Mascherano i Samuel Umtiti en defensa. Mathieu també ha rebut l’alta, però les seves setmanes lesionat fan pensar en la seva suplència.

 

Qui també és dubte és el trident, és a dir, els tres homes ofensius de més qualitat. Lionel Messi ha rebut, també aquest dissabte, l’alta mèdica, després d’unes molèsties al pubis que el van fer abandonar la concentració de la selecció argentina abans d’hora i que l’han fet participar amb menys intensitat als entrenaments amb els seus companys. Luis Enrique ja va afirmar que el davanter estava totalment disponible per jugar, però no el forçarà si no el veu al 100% de les seves condicions.

 

Luis Suárez ha disputat els dos partits amb la selecció uruguaiana i ha arribat cansat, amb la qual cosa tot indica que ocuparà una plaça a la banqueta i deixarà el seu lloc al nou fitxatge Paco Alcácer, que podria debutar amb el Barça en la seva posició favorita, la del davanter centre. Qui genera menys dubtes és Neymar. El brasiler també ha disputat els dos partits amb la selecció, però està en plena forma després d’haver fet vacances a finals d’agost, un cop acabats els Jocs Olímpics. Arda Turan i Rafinha, que també poden ocupar posicions avançades, esperen el seu torn.

 

L’aposta d’El Món: Cillessen; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne; Sergio Busquets, Denis Suárez, Iniesta; Messi, Paco Alcácer, Neymar Jr.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa