Món Esport
Rosell: "El nivell de deute del Barça és estratosfèric"
  • CA

El precandidat a les eleccions del FC Barcelona Sandro Rosell s’ha mostrat partidari del fitxatge de David Villa i del possible de Cesc Fábregas des del punt de vista esportiu, sempre que sigui “una necessitat de Pep Guardiola”, però ha expressat les seves reticències a les dues incorporacions des del punt de vista econòmic, recordant el “deute estratosfèric de 489 milions” que té el club.

“Cal anar amb cura, no estem bé des del punt de vista econòmic. Tenim un nivell de deute estratosfèric, molt gran, de 489 milions d’euros més el que falta per pagar de Txigrinski i Ibrahimovic. Cal millorar la plantilla cada any, però estem també gestionant recursos econòmics d’un club que ha de sobreviure”, ha explicat Rosell durant la seva intervenció en els Esmorzars Esportius d’Europa Press.

Així, sobre la incorporació del ‘Guaje’, el precandidat blaugrana ha indicat que es tracta d'”un gran jugador” i que li sembla “ben fitxat des del punt de vista esportiu”, tot i que ha mostrat els seus dubtes sobre el preu que pagarà el Barça.

“Si a Pep li sembla bé a mi també, però des del punt de vista econòmic caldria tenir més informació. Caldria saber si havia altres propostes, les ganes de Villa o si el salari és d’un nivell o d’un altre. Ens falta molta informació per saber si els 50 milions d’euros (40 fixos més variables) és un preu just”, ha comentat Rosell, afegint que pagar 50 milions més per Cesc significaria ampliar el deute “en 100 milions més”.

L’arribada de Villa deixa en una difícil situació el qual ha estat el fitxatge estrella de la passada campanya, Zlatan Ibrahimovic. Segons l’empresari català, el futur del suec dependrà de Guardiola. “Si considera que els dos li caben, perfecte. Si creu que cal buscar-li una sortida l’ajudaríem. No és una decisió ni del president ni de la junta directiva”, ha apuntat.

Respecte a si la seva arribada a la presidència vindrà acompanyada d’un fitxatge ‘galàctic’, Rosell s’ha limitat a dir que tenen “alguna proposta” per fer a Guardiola, però insistint que serà l’entrenador el que decideixi si li val amb Villa i possiblement Cesc “per seguir sent el millor equip del món”.

“Tenim un pla B per si no segueix Beguiristain”

D’altra banda, Rosell s’ha referit al futur en el club de l’actual secretari tècnic, Txiki Bequiristain, del qual ha dit que si arriba a la presidència s’asseuran a parlar amb ell “per veure què en pensa”. “Tinc entès que no vol seguir i també hem de veure nosaltres si volem que segueixi. En el cas que no continuï tenim un pla B, tenim algun nom pensat. Pot ser algú de la casa o algú de fora, però ha d’entendre’s molt bé amb en Pep”, ha afirmat.

Alhora, l’exvicepresident del Barcelona ha aclarit que quan va comentar que li agradaria que Guardiola fos al barça com Ferguson al Manchester United es referia “al temps”. I és que, segons ell, “el fet d’estar molt temps dóna estabilitat i permet estalviar diners no havent de prendre decisions precipitades”.

Però també ha anunciat que en el seu projecte no concedirà tot el poder al seu entrenador, sinó que la seva responsabilitat serà la direcció del primer equip i la de la parcel·la esportiva, al costat del secretari tècnic, i alhora ha donat a conèixer les traces de la seva proposta esportiva.

“El nostre projecte se segueix basant en l’ADN blaugrana de la Masia perquè d’aquí a uns anys puguem tornar a guanyar sis copes, buscant complementar-la amb els dos o tres millors jugadors del món”, ha assegurat Rosell, que ha afegit que han tingut “la sort o l’encert” que dels 6 o 7 del planter que tenen en el primer equip, “tres estan entre els cinc millors del món” i, per tant, “no ha fet falta buscar-los fora perquè ja eren a casa”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa