Món Esport
Rosell destapa el malbaratament de Laporta
  • CA

La nova junta del Barça, liderada per Sandro Rosell, ha posat sobre la taula avui davant l’Assemblea de Compromissaris tots els detalls d’allò que ells consideren el malbaratament de l’anterior junta. Segons ha informat el soci de KPMG i portaveu avui de a consultora contracta pel president del club blaugrana, Ferran García Ferrer, entre les despeses hi ha 6,5 milions d’euros entre jets privats, restaurants, càterings en el Camp Nou, targetes VISA i viatges no esportius.

Segons han explicat, l’auditoria contractada ha deixat al descobert despeses “desmesurades” com el pagament de 4 milions d’euros per Mino Raiola, agent de l’ex blaugrana Zlatan Ibrahimovic -que ha deixat unes pèrdues de 37,2 milions d’euros–, o quasi un milió d’euros (898.000 euros) en entrades per la Lliga de Campions, la Final Four de París o el concert d’ U2 al Camp Nou.

També hi ha importants despeses generades a causa de la mala gestió esportiva, com els fitxatges de Keirrison i Henrique, que no van jugar mai amb el Barça i van costar 24,3 milions. I també inversions no beneficiàries, com la compra d’uns terrenys a Viladecans per més de 18 milions d’euros i que ara només es poden vendre per 5,5 o els 2,6 milions gastats en qüestions de seguretat i investigacions privades.

318.000 euros pagats amb la Visa de l’escorta de Laporta

I respecte l’apartat de despeses generades a partir de targetes de crèdit destaquen els 318.000 euros de la VISA gestionada per l’escolta de Laporta, 56.000 en restaurants i locals nocturns i els 26.000 euros gastats en hotels de Dubai i Qatar per un vicepresident.

En conclusió, l’auditoria xifra en 79,6 milions les pèrdues del club, amb un dèficit patrimonial de 59,1 milions, un dèficit de caixa de 117,9 milions i un creixement de despeses ordinàries de 35,5 milions. Aquestes xifres han estat aprovades per tots els socis compromissaris que avui han assistit a l’assemblea.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa