Robert Blanch: “No entenc quins interessos defensa la junta directiva”

El president de l'Associació en defensa dels drets dels socis del Barça explica les "traves" que els posa el club

Robert Blanch no està satisfet. Concretament, està molest amb la junta directiva del Barça i amb el director de l’Àrea Social, Pere Jansà, pels impediments que, segons ell, està tenint la seva Associació per fer arribar la proposta d’obertura d’un nou punt en l’ordre del dia de l’Assemblea als socis compromissaris.

El president de l’Associació en defensa dels drets dels socis del Barça va iniciar, el passat 4 d’octubre, una recollida de signatures per tal d’incloure un debat sobre el soci Jordi Cases -qui va denunciar Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar- a la propera Assemblea General Ordinària del 29 d’octubre.

 

La seva intenció és la d’obrir un expedient disciplinari a Cases per la seva “actuació massa sospitosa”, tot i que la iniciativa ha rebut, fins ara, molt poc recolzament. De les prop de 50 butlletes aconseguides (en necessita 449 de socis compromissaris o uns 3.500 socis amb dret a sufragi passiu), només un 40% pertanyen als associats amb dret a vot a l’Assemblea.

És per aquest fre que Blanch ha creuat una sèrie de correus electrònics amb l’Oficina d’Atenció al Barcelonista i amb el Síndic del Soci, demanant l’enviament de la seva proposta a tots els socis compromissaris, una petició que ha estat refusada pel club. L’empresari badaloní ha volgut exposar públicament el seu enuig i explicar, així, les “traves que ens recorden a èpoques paternalistes de fa més de 40 anys”.

 

Blanch no entén “quins interessos defensa la junta directiva actual. Creiem, per les converses que he tingut amb els senyors Jansà i Garcia, que tenen pressions. Tenim una junta que hauria d’intentar canviar de xip i aprendre a respectar el soci. No ho puc afirmar, però a la junta hi ha discrepàncies. Aquest és el problema real. El club ha de ser democràtic”. 

 

Tot això ho ha exposat en una roda de premsa realitzada aquest dijous a l’Hotel Roger de Llúria, on també ha carregat contra el mateix Jordi Cases i els seus presumptes col·laboradors, centrant la mirada en Joan Laporta i els seus excompanys de directiva: “Tothom sap qui hi ha darrera Jordi Cases, els que sempre han fet mal al Barça. Li he demanat que digui públicament qui són els comensals que es reuneixen a la taula, que són membres de la junta directiva de l’època Laporta, certs periodistes i ell.”

 

Preguntat per qui hi ha darrera Cases, Blanch no ha pronunciat el nom de Joan Laporta, però ha deixat ben clara la seva postura: “Amb aquest senyor he viscut una experiència de set anys i mig i no vull estar, amb 74 anys, set anys i mig més amb plets. No vull començar una altra vegada”. Cal recordar que, en una entrevista amb El Món, el badaloní va explicar el procés judicial de set anys i mig viscut amb Laporta.

Nou comentari