Món Esport
Ridao diu que no li van agradar els xiulets a l’himne espanyol
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao, ha admès avui que no li van agradar els xiulets que es van produir ahir a la final de la Copa del Rei durant la interpretació de l’himne d’Espanya, però ha demanat “respecte, viure amb normalitat i no esquinçar-se les vestidures” per aquests fets perquè es va tractar d’una manifestació de la llibertat d’expressió. “Ha estat una expressió de rebuig de molta gent que cal respectar, tot i que a mi no m’agrada”, ha insistit.

En una entrevista a TVE, ha criticat que la cadena no admetés com un fet “normal i raonable en democràcia” la xiulada ja que es tractava d’una expressió ” lliure” i “de rebuig” de “milers” d’aficionats que “cal respectar”. “No cal barrejar l’esportiu amb el polític”, ha afegit.

Així mateix, el candidat d’ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, creu que la censura de TVE de la xiulada a l’himne espanyol evidencia que la “crosta espanyolista és la que més pesa i que està beneïda pel PP de l’època d’Alfredo Urdaci i, ara, pels socialistes”.

El cap de llista republicà ha opinat que la decisió de TVE “sembla un exercici propi d’èpoques predemocràtiques”. Junqueras ha destacat, en un acte a Vic, que els mitjans de comunicació espanyols tenen una “obsessió” amb la qüestió identitària espanyolista.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa