Ricky Rubio inaugura una sala d’oncologia a l’Hospital Dexeus

La Fundació de l’MVP del Mundial de bàsquet de la Xina ha cofinançat la nova infraestructura de la clínica barcelonina

La grandesa de Ricky Rubio va més enllà de les pistes de bàsquet. Molt més enllà. El jugador de bàsquet ha presentat aquest dimecres la inauguració d’una sala d’oncologia a l’Hospital Dexeus de Barcelona. L’espai ha estat cofinançat per la seva fundació, la Ricky Rubio Foundation. En la presentació ha estat acompanyat pel jugador del Barça, Víctor Claver, company del base en la selecció espanyola, amb la qual han guanyat la Copa del Món.

A tots dos jugadors, però, els uneix una realitat més dura, la de perdre un familiar pel càncer (la mare, en el cas de Ricky i el pare, en el cas de Claver). Les emocions han marcat l’acte d’inauguració de la sala que portarà el nom del pare del jugador blaugrana: ‘Espai Javier Claver’. També hi ha estat present el doctor Santiago Viteri, l’oncòleg que va tractar la mare de Rubio durant la seva malaltia.

El base dels Phoenix Suns ha reconegut que aquest espai “és un somni fet realitat, molt més gran que guanyar un Mundial”. “A vegades, hi ha projectes que neixen de coses que et passen a la vida“, ha assegurat, en referència a la seva mare, Tona. “Hi ha petites coses que fan molt per la felicitat dels pacients. Hi ha molta feina de molta gent darrere de la sala que presentem avui, un espai per desconnectar i fer una mica més agradable aquest difícil tràngol per a les famílies”, ha explicat Ricky.

Per la seva banda, Víctor Claver s’ha emocionat durant el seu discurs: “Des del primer dia que em va presentar la fundació li vaig dir: ‘en qualsevol cosa que et pugui ajudar, compta amb mi’. Els dos hem viscut situacions similars en les nostres vides. En el nostre cas, l’equip transcendeix de la pista. No es tracta només de fer cistelles, sinó d’aquestes accions. Ricky Rubio és l’MVP del Mundial però realment ho és per fer aquestes coses”, ha explicat l’ala pivot blaugrana.

Més informació

Nou comentari